Twitter - Mr Buskis

Ska man bli glad/hedrad/nöjd eller avskräckt när man får mail om att Mr Buskis följer en på Twitter?
.

Mr Buskis @MrBuskis is now following you

(@IsabelDreveborn).


Grattis finaste bror!

Det största, bästa och finaste lillasystergrattis till Patrik Dreveborn!
Han har blivit befordrad och är nu Senior Consultant på IBM Global Business Services. Jag är stolt och jag vet att mamma hade varit likaså! :) Stor kram härifrån!
.
Patrik goes business.

Tisdag- sockertrött goes mega crazy

FYI; Han intog just det tredje paketet, dvs typ två paket på mindre än fem minuter. Dagens tentapluggschock. Är detta ett nytt fenomen som de belgiska studenterna tar till efter sin lunch bestående av pommes. majo och en burk läsk?

Tisdag - sockertrött goes crazy!

FYI: Han svalde precis sockerpåse nummer 2. (eller iaf påse nummer 2 som jag har sett). Vilken fest tandtrollen i hans mun måste ha. Trots det hade jag inte velat vara där.

Tisdag - sockertrött

Är på bibblan. Killen mitt emot mig är allmänt stirrig och hans fokus är inte på de markerade raderna i hans bok. Hans blick är där något händer. Är det någon som reser sig - han tittar dit. Är det någon som går förbi - hans blick följer med. Hans damp gör mig stressad, stör mig inte, jag är här för att plugga. Nu sitter även jag med fokus på annat håll. I Linköping för att vara exakt. Killen inser att han behöver en sockerkick. Bra tänker jag, återfås hans fokus kommer även mitt. Han öppnar en påse med socker (ni vet ett sådant rör man får på kaffe) och häller innehållet i sin mun. Sockret sköjs ner med en mun Coca Cola. Det går en stund, sen lägger han sig ner över böckerna och somnar. What?! Men kille, du ska ju plugga nu. Socker = energi? Hans fikapaus var osmaklig. Vad hände med en sockerkick i form av en banan?

Måndag - dan före dan före tentadan

Same old same old idag. Bibblan. Var även och fick ett papper påskrivet som visar på att vi har gjort en presentation om JIBS. Utan påskriften får vi inte våra kurser ackrediterade. Får det gå till så? JIBS - ta hand om er marknadsföring själv och lägg inte över det på oss studenter. Att en termins studier skulle bli ogitligt på grund av att man inte gjort presentationen är absurt. Skärpning JIBS.
.
Satt med Carlos från mexico och gick igenom EPE:n. Pheew..vi vara båda lika trötta när vi gick därifrån.
.
Nu sova,
Isabel

Söndag och en fin hund

jo abslout
2011-05-28 12.55
skickar ett sms när jag går
2011-05-28 12.55
pussi
2011-05-29 10.51
fy fan curry la precis världens största, lösaste skit
2011-05-29 10.51
jag var tvungen att gå in på toan för jag var nära och spy
2011-05-29 10.51
sen sprutar vera...toalettsprayyy
2011-05-29 10.51
för att dölja lukten
2011-05-29 10.51
uuuuh
2011-05-29 10.52
mitt ulb funkar inte, funkar ditt?
isabeldreveborn 2011-05-29 10.53
hahahahah
2011-05-29 10.56
sorry pratade med mormor
2011-05-29 10.56
alltså hon får ju lära sin hund lite hyfs!Konv
Konversation på skype:
.
X: fy fasen, Curry la precis världens största, lösaste skit, jag var tvungen att gå in på toan för jag var nära och spy, sen sprutar Z...toalettsprayyy, för att dölja lukten, uuuuh
Isabel: hahahahah, sorry återkommer pratar med mormor
Isabel (lite senare) alltså hon får ju lära sin hund lite hyfs!
X: Jag förstår inte hur så mycket som kan komma ur något så litet....
.
Konversationen ovan handlar om Curry. En söt liten Golden Retriver valpis som inte riktigt lärt sig att hålla tätt...
.
.
.
.
.
Curry hade behövt äta lite ost - det blir man hård i magen av.

Söndag - blondinbella v.s unni v.s mig själv

Den senaste veckan har det pågått en debatt som jag blivit berörd av. Debatten började med inlägget "Den blåsta generationen" av Ann Sharlott Altstedt på aftonbladet.se, fortsatte på blondinbella.se och avslutades på svtdebatt.se. Under resans gång har Blondinbella, bloggvärlden och den ytliga blåsta 80-talistgenerationen blivit ifrågasatt. Isabella Löwengrip har blivit ifrågasatt, Elin Kling har blivit ifrågasatt och även jag har blivit ifrågasatt. Min världsbild har fått sig en törn vilket gjort mig en aning vilsen.

.

För er som känner mig vet att Blondinbella är en person som jag ser upp till. Hon är den unga entreprenören som flyttar berg, som skapar företag och som tjänar pengar. Hon lever ett glamliv med vipbord, taxi och städerska. Hon blir hyllad av äldre, yngre och är till på köpet ödmjuk. Hon är den person jag vill vara och lever det livet jag vill ha. När jag var yngre såg jag upp till Back Street Boys. Idag, 15 år senare ser jag upp till BlondinBella. Same Same? Kanske. Under denna vecka har jag insett att jag inte bara ser upp till henne, jag försvarar henne och tar okritiskt in hennes egoboostande kommentarer såsom ”vill du så kan du, ha kul och stå på dig". Att det fanns kompetenta människor som inte blir inspirerad av Blondinbella har för mig varit svårt att förstå. Fram tills nu. Min världsbild har blivit rubbad, den har fått sig en törn...

.

Det var när jag läste Unni Drougges inlägg på svtdebatt.se som mitt fokus kom att ändras, kanske inte helt men ändå - något är annorlunda. Det är ingen smutskastningsartikel såsom Altstedts utan artikeln innehåller mer underbyggda argument varför Drougge tycker Blondinbella förstör unga människors liv. Artikel beskriver varför Blondinbella är lika med framgång - hon är en aningslös ung tjej vilket är en kombination och koncept som säljer. Vad innebär då säljer? Jo, att något är mätbart. Blondinbella lever i den marknadsekonomiska världen det allt ska kunna mätas. Hennes hemsida mäts genom "antal klick, antal besökare, antal ex, antal kronor, läsare, lyssnare, tittare" och det generar i sin tur cash. Något som Blondinbella har skaffat sig. Det är en framgångssaga som många är avundsjuka på. Detta gör henne populär och impopulär. Vem vill inte vara rik? Vem vill inte vinna på lotto? Enligt mig alla. Men Unni Drougge vill att det ska finnas en annan verklighet där klicken inte är avgörande. En värld som fokuserar till annat än yta och som till på köpet är mer mänsklig. Något som, enligt mig, verkar ganska vettigt.

.

Vad är det då som är fel Isabel? Jo, jag känner mig vilsen på grund av att jag kan vara en av dem som indoktrinerats av den mediala världen, av bloggatmosfären utan att inse mitt eget bästa. Unni visar på att den världen är ond. Tänk om jag har påverkats? Sedan i början av veckan har jag kritiskt börjat tänka på mitt liv som jag så ofta skriver ska vara kul och intressant. Livet kul? Vem försöker jag lura. Är jag en blåst 80-talist när jag ser upp till personer som Blondinbella? När jag attraheras av yta som jag ändå tycker har ett innehåll. Vad jag insett mer än tidigare är att blondinbella.se är en verksamhet vars mål är att tjäna pengar. Såsom det finns ett manus bakom en film finns det en verksamhetsplan bakom blondinbella.se. Skriv så att klicken ökar för det genererar reklamintäkter. Jag inspireras och vill att mitt liv efterlikna något som styrs av investerares avkastningskrav. Mina referensramar har satts av något som inte är verkligt och jag känner mig vilsen för jag har gått på det - jag lät Blondinbellas drömmar få sätta min agenda. Jag är skeptiskt för att jag inser att mitt liv, my strive, my drive och mina drömmar har inspirerats av serier såsom Beverly Hills, Skilda Världar och Gossip Girl. Jag har blivit påverkad, fett påverkad av något som inte är baserat på verkliga livet utan på någon annans drömmar och verklighetsflykt. Verklighetssmäll 2.0. Isabel – it’s time to wake up and smell the coffee.

 

Tror nu inte att jag är helt tappad för det är självklart att jag förstått att det jag sett på tv är inte verkligt men, på något sätt har det ändå satt min standard. Det sitter djup rotat i mitt inre för jag är en av dem som påverkas av media. Ja, jag är påverkbar. Sen kan ju ingen ta ifrån mig att jag faktiskt har levt som jag lärt och haft kul i mina dagar. Vid ett flertal tillfällen har jag känt mig som huvudrollsinnehavaren, eller statisten för den delen, i en Hollywoodfilm. Vid ett flertal tillfällen har jag fått nypa mig i armen och ställt mig frågan "hur hamnade jag här?". Gemensamt för alla dessa tillfällen är att det är händelser som skulle kunna passa i en film. Händelserna som jag uppskattar mest här i livet är de som innebär en verklighetsflykt från det trista och gråa. Är detta normalt? Ska jag fortsätta gilla marknadsekonomi där den med flest klick vinner eller vad ska jag göra? Vad är rätt och vad är fel? Blir livet bättre med mindre yta? Ska Unni eller Blondinbella få inspirera min vardag? Jag gillar Unni Drougges artikel och anser att den är vettig. Det gör mig ont att Blondinbellas svarsreplik inte är lika stark - den är faktiskt riktigt tunn. Det är kanske så att jag håller på att växa upp och inse att jag ska vara min egen förebild, att jag ska sluta vara så påverkbar och lättköpt. Att jag ska inse att jag i själva verket lever min drömvardag och att jag ska vara nöjd. I vilket fall måste jag stanna upp, tänka till och fortsätta klura. Det ska jag göra i Paris. En resa som jag ska åka på helt själv, som styrs av mig och ingen annan. Bra Isabel, du kanske inte är så vilsen som du ändå tror...


Fredag - TGIF

TGIF! Än så länge har varken jag eller min moster skickat tgif-messet. Vem skickar först / vem vågar ha is i magen och vänta. Återkommer i morgon med vem som vann veckans episod av "TGIF varje fredag".
.
Utgången igår var kul! Vädret kunde varit bättre men Ralph's hade fixade det bra med tält och när regnskuren kom stod vi safe. Kylan kunde de tyvärr inte råda bot på vilken gjorde det nödvändigt med en kekeb-paus innan förfest hos frida och dans på Jeux d'hiver.
.
Night vision.
.
Världens finaste Christian från Barcelona kom och firade vårt tid i Bryssel.
.

Frida & Co.
.

Cigge fixar maken innan Jeux.
.

Frida avslutar kvällen genom att starta ett band. Killarna på gitarr, Frida på bas och jag som lead singer.
.
Idag hade vi lunchmöte kl 13.00. 13.00 vaknar jag i min säng och tittar på klockan. Shit! Det blev ett akutsamtal till Frida och 13.15 var jag på plats för grön soppa, resumé av gårdagen och planering för dagen. Fredag idag, det känns tyvärr inte. Plugg hela helgen. Jag har inhandlat ett nytt block för nu ska pennan glöda.

På återseende!


Vad gör du?

Nu pluggar jag European Political Economy. Prov nästa onsdag - sen Paris!
.
Här är dagens tankenöt:
Suppose you are an ice-cream seller on a long, narrow beach. All people are uniformly distributed on the beach, can buy ice-cream from sellers on that beach only and the only thing they care about is minimizing walking distance to shop (ice-cream melts in the sun, sand is hot etc...)
.
1. If you face no competition, where do you locate to maximize your sales?
2. What if there are two ice-cream sellers? (selling identical products at the same price)
3. What is there are three sellers (selling identical products at the same price)
.
Genom detta exemplet försöker vår lärare få oss förstå var och varför politikerna placerar sig på den politiska skalan för att vinna valet.
.
Vilken smak gillar du? (bild lånad från outtakes.com)

Torsdag - Frida och Isabel säger hejdå

Idag är det hejdåfest för mig och frida - alla är välkomna! Först plux och sen jeux d'hiver - dansdans! Vad är då inte mer passande än att låsa sig ute? Bra Isabel. Precis när dörren slagit igen bakom mig insåg jag fadäsen! Får se hur vi löser detta men tydligen hade min roomie en extranyckel hos sina föräldrar en halvtimme bort. Hej rommie-föräldrar.
.
Eventet på fejjan.

Torsdag - WT

Dagen igår var riktigt kul. Ni som har mig som kompis på facebook kan se varför. Frida tipsade om en blogg som enligt mig är totally hilarious! 
http://whitetrashoftheday.blogspot.com/
.
Förutom att sitta i min säng och skratta hysteriskt hade jag ett givande samtal med min far. Hans råd till mig under denna terminen har varit att ha kul. Han tycker att jag har förvaltat pundet bra - det tycker jag oxå. En eller två gånger om året brukar vi sätta oss ner och fila på lite planer/drömmar/budget. Sen när perioden har gått sätter vi oss ner och resumerar och tittar på resultatet. Blev det som jag ville? Vad ska jag sätta upp på nästa periods lista och hur ska det jag vill bli verklighet. Sen är det bara att köra. Framåt, uppåt och inåt.
.
.
Paps in the parliament.

Onsdag - 9a+9b = sant

Det är dags för klassreunion för min gamla lågstadie-, mellanstadie- och högstadieklass. Linn, Sofie och jag håller i trådarna och vi försöker få ihop så många som möjligt för en träff i sommar. Såhär ser eventtexten på fejjan ut:
.
"Många år har förflutit sedan sist och det är dags att samlas för ett nytt fräscht klassfoto! Vem vill stå högst upp till höger, vem vill sitta ner och framför allt, vem vill ligga horisontellt på nedersta raden? Kom och var med och skapa ett av sommarens trevligaste minnen - en reunion med dina gamla kompisar/ rivaler / din första kärlek / ditt första hångel / din framtida partner....

Eftermiddagen/kvällen kommer börja på 2011-talet men allt eftersom kommer vi röra oss tillbaka till 90-talet. Än så länge är planerna öppna men tillsammans ser vi till att fylla agendan på bästa sätt. Vi har satt datumet till den 6 augusti. Hur ser det ut? Kan majoriteten? Boka i sådan fall in och attenda.

Vi ses i sommar!

Love,
Linn, Sofie och Isabel

ps, kan detta vara kvällen då 9A tar revanch för sin förlust att komma med i mjölkkannan? Vi i 9B är tvekis...hö! ;)"
.
Lerberget, se upp den 6 augusti 2011 för då vankas det fest!
.

Ingen student utan att först ha gått 9 år på Lerbergsskolan.

Onsdag - igång

Är åter på bibblan och ska ta tag i livet. Det blev ingen AW igår för tröttheten slog in och så var det mysigare att vara hemma och prata med Sverige. Vi ska ut på torsdag - nån måtta får det ju vara. Jag fick bland annat ta del av min post genom ett samtal med Elin. Ni vet kravbrevet från CSN som jag fick i februari, igår kom beskedet att ca 2800 pix ska betalas in. Okej, det klarar bufferten av. Money comes - money goes - money comes again....
.
Dagens lista lyder:
* Sommarkurser - kan jag komma in?
.
* European political economy
.
* något kul.
.
l.
Himlen är oskyldigt blå? Idag är det fint väder.

Tisdag- fram tills nu.

Min vardag den senaste veckan....
.
15.00-fika. Ingen god donat men den slank ner ändå, aldrig mer.
.

First aid-kit.
.

I bibblan där kontrollanter kommer och tittar om man har studentkort. Om inte åker du ut med huvudet före. I bibblan finns det för övrigt inget syre och bara 10 uttag till datorer...bra bibblan. Vi har suttit på våning 7 för där finns det tjejtoaletter. Varannan våning är det som gäller.
.

Kaffe på maten efter lördagslunch innan pluggmöte hos Anton.
.

Eu and the rest möte på Antons balkong. Nytta (plugg) blandat med nöje (solning)
.

Pluggpaus med brunch hos Mr. Black. Ser ni cup cakesen? Specially made straight from the U.S. och helt underbara.
.

Dagens brunchoutfit; byxor från Zarah och väska från H&M. Snyggt!
.

Tentasal. Ingen kommentar mer än att man lär så länge man lever. Inga seriösa tentavakter, ingen ID-koll...ja, jag säger då det. JIBS - ULB (i tentahänseende); 20-0.


PARIS - je t'aime?

Under en pluggvecka i bibblan hinner man tänka mycket. Som ni vet så tänker jag mycket på min framtid och hur jag ska göra mitt liv så intressant och roligt som möjligt. Förra veckan insåg jag att mitt liv hade behövt en resa till Paris. Sagt och gjort - en resa till Paris inbokades. Mellan 2 - 7 juni ska jag ha egentid i Paris. Jag ska skissa på några planer, klura på mitt skriveri, plugga och bara gå runt och ha det gott. Bokade ett hotell i 15:e där frukost ingår. Varför jag åker dit? Jo, här är några av anledningarna:
.
* Egen tid - samla mig, fokusera och låta mina tankar och idéer få ta plats.
.
* Mamma och jag var i Paris två gånger när jag var mindre. Jag tror hon ville uppmuntra mitt franskintresse, tack mamsi. Resan blir en resa tillbaka till något som var vårt men som nu ska bli mitt. Eller det kan nog fortsätta vara vårt men jag känner att jag behöver bearbeta vårt innan jag kan gå vidare. Det kan bli en känslosam resa, det är jag medveten om, men vissa saker måste ibland bara göras. Kanske blir det till att hälla salt i såret? Dock, ibland vid benbrott måste benpipan först dras rätt innan en ultimat läkning kan uppstå.
.
* Att ha författat i Paris - känns inte det ganska häftigt? Jag vill till konstnärskvarteren och skapa!
.
* Se om jag klarar att underhålla mig själv under fem dagar utan allt för mycket hemlängtan? Ensam är stark?  Jag tror inte det men det är stimulerande att utmana sig själv.
.
Här ska jag leka :) Jag har för mig att Paris je t'aime men vi får se....

Tisdag - I'm back!

Klockan är snart 17 och jag sitter på mitt favoritcafé i Ixelles. Det spritter i hela min kropp och just nu befinner jag mig i ett tillstånd som jag hade velat spara på burk! Vänner, jag är färdig med 3 av 5 tentor. Två av dem har nog gått bra. Den tredje, franskan, som jag gjorde precis får vi se men hur som, bara att få sitta här och uppdatera min blogg gör att jag känner mig extremt tillfredsställd. idreveborn.blogg.se - jag har saknat dig, som faen!
.
För lite mer än en vecka sedan la jag upp mitt pluggschema och skrev att I'll be out of office. Sammanfattningsvis kan jag säga att jag genom hyfsat bra självdiscipline lyckats hålla mina tidsramar. Kanske någon halvtimme hit eller dit på morgonen som försvann men i stort sett har det varit pluggpluggplugg. Okej, i söndags besökte jag och Frida Bryssels kanske snyggaste lägenhet när Mr. Black hade brunch men annars är jag nöjd med min insats. Nu är det lite mindre plugghets fram till nästa onsdag då det är tenta i European political economy. Imorgon intar jag åter bibblan men innan dess ska det hinnas med en AW på bar mardi i stan. Hej rosé!
.
Jag saknar många i Sverige, bland annat min bror. Såhär så vi ut när vi var små. Jag gillar mitt hysteriska leende men jag gillar ännu mer Patriks raggarlook och gangstertand! Att vi både bär Disneytröjor är ju helt fashion!

Måndag - out of office

Om detta vore en mail, och ni under veckan skulle maila mig kommer svaret ni får tillbaka lyda:
.
"Isabel Dreveborn is out of office and will be back on May 24th"
.
Det är tentavecka och jag går in i pluggmode. Det är ett måste. (stor punkt efter måste). En konsekvens blir att inläggen kommer att lysa med sin frånvaro. Vi ses nästa vecka.
.
Detta är mitt schema fram till på måndagkväll.
.
kram och på återseende!
.
ps, helgen har varit jättefin! Igår blev det ett besök i Brügge och på kvällen lämnade jag av Paps och Laila på stationen. Bilder från helgens äventyr kommer sen!

Lördag- vanlig fredag på parlamentet?!

Fredag igår och den blev ett fint minne. Jag tror pappa och Laila har börjat få smak på Bryssel och insett vad livet här handlar om; äta gott, dricka gott och träffa trevliga människor. (för min del handlar det även om att plugga men nu är det helg...)
.
Cigdem och Christofer förgyllde vår dag genom en tour inne på parlamentet. Detta var mitt tredje besök, jag börjar känna mig hemma!
.
FredagsAW på parlamentet med deras egen champagne kändes helt rätt.
.
.
Aw:n fortsatte i solen på plux.
.
Födelsedagsgrisen fortsätter att bli firad. Vad paketet innehöll? En underbart fin Thomas Sabo länk - charm club.
.
Idag ska vi leta upp pappas gamla kontor på ITT.
/ Isabel

Fredag - TGIF

TGIF! Solen lyser, Saade är vidare och jag har min sista fransklektion. Underbara fredag, jag välkomnar dig! Och helgen oxå - underbara helg, jag välkomnar även dig!
.
Pappa och Laila är här. Var och väntade på flygplatsen igår. Vänta länge och väl och började småvinka på annat folk två eller tre gånger. Min pappa har inte så jättemycket hår på huvudet, han är skallig (rakad kanske han föredrar?:). Ett flertal personer såg ut precis som honom och eftersom jag var så ivrig började handen och armen automatiskt vinka. Det blev lite awkward måste jag erkänna men tillslut kom de ut genom porten - utan bagage. Det var orsaken till förseningen.
.
Det är fint att vänta vid flygplatser. Man får ta del av så många känslosamma möten. Folk är glada, fylla av energi och ja...att åka till flygplatsens ankomstterminal och titta på folk - det borde man göra oftare. Där får man se kärlek!
.

Utsiktsplatsen vid Kungliga Torget.
.

Såklart det blev en våffla. Laila och Isabel nöjda. Pappa tyckte det var för sött, jo men säkert "Mr. Godis-Är-Min- Drog". :)
.
Såklart avslutade vi dagen på Chez Léon med musslor.

I eftermiddag väntar parlamentet och lite allmänt häng. Jag har gett turisterna fri tid fram till kl 14.00, sen ansluter jag.


Torsdag - mormor

Det var länge sedan jag nämnde mormor - min guldklimp i vardagen. Linn skrev på min facebook vägg en sak som fick mig att tänka till:
.
Med en farmor Elsa i släkten känns det alltid (well, well) inspirerande att åldras. ;)
.
Både jag och Linn har varsin Elsa i våra liv. Linn har sin farmor och jag har min mormor. För min del är det en 91-årig powerlady, ja samma gäller för Linn. Min Elsa är lite virr imellanåt men i hennes bubbla är allt glasklart! Det är havregrynsgröt till frukost, en "liten" 5-minuts powernap efter lunch och vid 15-tiden är det dags för eftermiddagskaffet. Då kokas vattnet på den lilla vattenkokaren som sedan hälls över kaffet i kaffefiltret. Därefter får kaffet stå och dra några minuter. Vid 18-tiden slås tvn på för att ta del av senaste nytt från världsmarknaden. Ofta står tvn på samtidigt som senaste kvällsposten bläddras igen. Mormor, underbara du. Blir jag som du så säger jag som Linn; jag ser fram emot att bli äldre!
.
Sötare än en dröm!
.

.


Och den finaste kommentaren sist när jag var och hälsade på.
.
Mormor: Isabel, du ska veta att morfar var en bra man. Jag hade inte kunnat hitta någon bättre än honom. OCH dessutom var han var stilig....:)

Onsdag - resumé om gårdagen

Jag hade en så trevlig dag igår! Den innehöll alla moment man kan tänka sig; kärlek, spänning, uppskattning, uppvaktning, sport och god mat.
.
Fina presenter
.

Födelsedagsfirande i parken
.

Bubbel och frukt.
.

Brännbollsracket invigdes. Vi fick även med oss några locals som ville vara med och spela.

Nu är det full fart framåt! Det är mycket plugg i skolan och imorgon kommer pappa och Laila på besök! En helg i Bryssels-bästa väntar; öl, våffla och god mat! :)

Tisdag - intar min första lunch som 26-åring

Dagens Insikt:
.
Jag åker inte längre på ungdomsbiljett. aj.
.
När man fyller år får man göra precis vad man vill, man får äta precis vad man vill och detta utan att ha något som helst dåligt samvete. Därför intog jag en hejdundrandes lunch tillsammans med Anton och Elof. Som pricken över i:et firade vi med en födelsedagsdessert. Vi skålade med kaffet och sa bonne anniversaire!
.
Körde på soppan och salladen, varför ändra ett vinnande koncept? Dock intogs dessert dagen till ära. Anton var nöjd.
.
Min födelsedagskaka.

Tisdag - tjugosex år

Gör som jag, glöm min dag
.
eller
.
Idag är det min födelsedag, hurraaaa!!
.
Jag är i valet och kvalet vad jag tycker om födelsedagar. Andras är roliga men min egen, njaa. Den kan nog passera förbi lite lätt. Fast, det är ju kul med uppmärksamheten, uppvaktningen och att få vara i centrum. Litegrann iaf! :) Nu ska jag inte vara 26, tråkig och bitter utan 26, ungdomlig och fräsch! Idag är det min födelsedag - let's celebrate!
.
Min favvistårta. Denna har jag gjort helt själv.

Måndag - Europe Today

Förra torsdagen när kunskapsresan besökte parlamentet var det Christofer Berg som höll i rundturen. Christofer jobbar som politisk sakkunnig åt centerns Lena Ek. Förutom det är han en av grundarna till den tidningen Europe Today. Idag nämns han i The New York Times. Grattis Christofer, riktigt häftigt!
.
http://www.nytimes.com/2011/05/09/business/media/09englishnews.html?_r=2&ref=global
.
För att hitta Europe Today gå till
http://europetodayonline.com/
.
.

Måndag - Ola Lindholm

Jag har gått och tänkt på Ola Lindholm som jobbar (eller jobbade) på SVT. Ola är en av SVT främsta barnprogramledare som under de senaste åren skapat och levererat några av SVTs största, bäst och mest framgångsrika barnprogram ever. Ola har barnasinnet kvar. Förutom att jobba på barnavdelningen är han även chefredaktör på Kamaratposten och sitter även med i BRIS. Så varför tänker jag på Ola? Jo, polisen misstänker att Ola har tagit knark. De stoppar honom utanför en fotbollsarena och under oklara former får han lämna urinprov. Därefter är nyheten ute, expressen ser löpet framför sig och börjar sin hetsjakt. HÄNG UT OLA - HÄR KAN VI TJÄNA PENGAR.
.
För några dagar sedan kom resultatet. Ola hade inte kokain i sitt blod, dock spår av bensoylekgonin som är ett ämne som indikerar på att Ola har haft kokain i kroppen. Ola som hela tiden nekat, fortsätter att hävda sin oskuld. Jag har inte tagit narkotika, jag är oskyldig.
.
Samtidigt på SVT inser man att detta luktar trubbel. Vår mest populära barnprogramledare kan ha tagit knark. Gud bevare, vad ska vi göra? Jo, lättast måste ju vara att Ola "tar en paus", att vi tar bort Ola från rutan och att han inte får jobba mer. Vi måste ju skydda barnen. Bort med Ola från arenan, även om Ola är oskyldig så cirkulerar det ju ett rykte. Vi måste tänka på SVT.
.
Jag tycker SVTs agerande är under all kritik. Vad hände med innocent until proven guilty? Sen när kom SVT att agera domstol och redan på förhand avgöra att Ola har tagit knark = därför avsätter vi honom. Vilken personalpolitik har ni? Vad hände med att stå upp för sina anställda, att hjälpa dem och att våga show some balls istället för att vända kappan efter vinden. Det är kanske så att Ola har tagit knark, medvetet eller omedvetet, vem vet MEN han hävdar dock sin oskuld och kommer troligtvis gå upp i rätten. Omsändigheterna kring urinprovet är sjukt oklara. Tills dess anser jag att Ola ska få vara kvar på SVT, få planera för sina barnprogram och utbilda barnen. Hans tidigare framgångar har visat att han är kompetent inom det området och även nu visar han även prov på förebildsegenskaper; han står upp för sig själv( LÄS gärna hans blogg http://olalindholm.blogspot.com/2011/05/hej-pa-er.html?spref=bl ) något som SVT däremot inte gör. Ni är mesar SVT och ni har svikit en anställd. Har Berlusconi blivit avsatt för att han anklagas för att ha haft sex med minderåriga?
.
Myror i Brallan - en av succéerna som Ola Lindholm jobbat med.
(Bild från http://www.bluebox.se/showinfo.asp?999435)
.
Ps, tror inte att jag genom detta inlägg försvarar varken kokan, kokain i kombination med barn eller sex med minderåriga. Istället vill jag ifrågasätta SVTs behandling av en populär medarbetare som hävdar sin oskuld.

Söndag - vilken vecka!

Igår var kunskapsgänget i Brügge för att besöka College of Europe. Brügge är den mysiga staden där jag, moster Carin och Lennart spenderade en heldag när de var på besök. Kerstin meddelade igårkväll att dagen gått bra. Gruppen hade fått en rundtur på skolan av två trevliga killar, därefter intogs lunch och på eftermiddagen gick turen till Gent. Idag flyger gänget hem. Hade gärna velat ha dem kvar så att nästa vecka blir lika bra som denna! Tummen upp och hiss för Kunskapresan 2011 och dess deltagare!!
.
Jag följde inte med till Brügge eftersom jag redan i fredags fick finbesök från Sverige. Jag vill passa på att introducera Arvid. I fredags var vi ute med Frida, Elof och Anton och åt kött. Jag testade kanin. Mört och fint. Sen gick vi till några barer och då anslöt även David. Igår strosade jag och Arvid runt i Bryssel. Vi bara var och levde Carpe Diem. Dagen avslutades med födelsedagsmiddag och 04.15 imorse kom taxin som förde honom till Gare du midi. 07.20 gick planet Sverige. Hade hoppats att han skulle missa det men eftersom igen än så länge har ringt på dörren antar jag att allt gått bra.
.
För att runda av och sammanfatta; denna veckan har varit en av de bästa i hela mitt liv.
.
.
Kanin och till det pommes.

Lördag - kunskapsdag 4

Dagens schema:
.
* Brugge - bland annat besök på Davids gamla skola College of Europe.
* Gent - här ska ätas revbensspjäll, all u can eat!

Fredag - kunskapsdag 3.

Vilken dag!
.
Svenska ambassaden som snart är nerlagd.
.

Vår föredragshållare Christian på Diplomat Communications som jobbat med Lobbying.

.


.
Anteckna, anteckna -minnet är kort!
.

Elisabet tackar Niklas på Svenskt Näringsliv för fin information.
.

Efter lunch informerade Exportrådet om BeNeLux-regionen.

Fredag - kunskapsdag 3.

På dagens schema står:
.

* Diplomat Communications

* Svenskt Näringsliv

* Exportrådet

* Möte med representant för media –  vi träffar Sigrid Melchior, GPs Bryssel korrespondent.
* Reflektion - vad har vi sett och lärt oss?
.
Nu dags för frulle innan jag fixar frillan och åker in till Sweden House på Rue Luxembourg 3.
.
Parterskap för framgång - bolaget bakom Kunskapsresan.

Fredag - TGIF!!

Trots att det är full rulle så är det viktigt att inte glömma bort veckans viktigaste dag - fredag! Det är idag vi får ställa oss upp och ropa TGIF - tack gud för att det är fredag, weeehoo!!
TGIF vänner!! Och extra mycket TGIF idag för i eftermiddag väntas mysigt sällskap från Sverige. Mer om det sen! Nu över till denna veckans happening - KUNSKAPSESAN

Torsdag - cool i sol

Titta så fina David och Frida är! En sak är säker, jag måste köpa ett par Ray Bans - pilot style!

Torsdag - kunskapsdag 2

Älska kunskap!
.
09.07 hoppade jag och Frida på bussen som tog oss till Boniface. Promenerade över Afrikakvarteren till Parlamentet. Där anslöt delegationen. Hade visst varit lite kärvt med deras buss från hotellet men efter att Elisabet satt ner foten, rejält, spurtade bussen som en vilde genom stan och 09.50 checkade den in på Place Luxembourg. 10.00 stegade vi in på Parlamentet genom ledning av Christofer Berg, politisk sakkunning åt Lena Ek (centern). Christofer guidade oss runt, tog oss upp till våning 5, ner till våning 3 och slutligen avslutade vi i en fräsch möteslokal där frågorna var fria. Jag är imponerad av alla föreläsare vi möter. De är så proffsiga, kunniga och talar lätt och ledigt. Stödord - vad är det? Publiken trollbinds och något som tidigare verkat byråkratiskt, tråkigt och segt känns nu spännande, dynamiskt och jag vill oxå! Tack Christofer - din guidning var guld!
.
Plenisalen där omröstningarna sker. Idag ganska dålig uppslutning. Nää, skoja bara. Idag var det ledigt på grund av vårt besök..;)
.

Här sker förhandlingar.
.

Snäckisnäcki. Chrisofer förklarar hur allt hänger ihop.
.
Efter besöket på parlamentet var det lunchdags på italiensk restaurang. Gott snack, god mat och kaffe efter maten (det saknades vid gårdagens meny, inte poppis!! Idag visste jag bättre.)
.
.
Studiebesök nr 2 var förlagt på Sveriges permanenta representation, en svensk myndighet i Bryssel. Vi mötte Gustaf som jobbade för ministerrådet och som sysslar med att förhandla lagförslag. De ni mina juristkompisar!
.

.

.
Sen avslutade vi med en AW på plux. Det var vi värda efter denna kunskapsdag!

.
Oj, nu glömde jag nästan dagens viktigaste bild! I entréen på den permanenta representationen fanns en bild på kungen och drottningen. Underbart!

Torsdag - kunskapsdag 2.

På dagens schema:
.
* Parlamentet med Christofer Berg.
* Svenska permanenta representationen.
* After work på plux

Onsdag - kunskapsdag 1.

.
Efter meck att ta sig till flygplatsen (gick motströms på motorvägen med min IKEAkasse i handen..hade tagit fel buss....) kom jag äntligen fram, i tid. Mötte gänget, hoppade på bussen och kom till hotellet. Deltagarna fick sina rum och sen styrde vi mot konferensrummet där David inledde med en brief om EU. När, var, hur och varför. Riktigt bra, informativt och proffsigt! Kul att killen jag träffade i Annecy för 7 år sedan nu stod framför mig som en true business man och levererade. Nästan så att en tår fälldes...;)
.
Kunskapsresan 2011.
.
In mot stan och busschauffören släppte av oss nära kommissionen där vi intog lunch; lax på sallads- och grönsakssbädd.
.
In på Kommissionen - EU:s motor. Pass fram, passerbricka på och genom säkerhetskontrollen. Träffade Camilla som jobbar för Cecilia Malmström. Cecilia är en 27 EU kommissionärer med ansvar för asyl, säkerhetsfrågor och integration. Viktiga frågor! Vi satt runt ett stort konferencebord och även Camilla levererade en grym presentation utan slides eller andra hjälpmedel. Det var så bra bara rakt upp och ner. Hennes budskap gick fram och hennes entusiasm för EU och det Cecilia och hon jobbar för smittade av sig; ett mer liberalt och mänskligt Europa! Keep up the good work tjejer (där snackar vi power, grymt!!)
.
Camilla informerar.
.
Ledigt i några timmar. Promenix på ca 30 minuter till Grand Place. Öl, turiststros och sen musslor på Chez Léon. Trevlig middag med givande diskussioner och konversationer, som alltid när man är i kunskapsresan sällskap!
.
Turisttur vid manneken pis.
.
Kerstin musslar.
.
Var hemma vid 22.00 full av energi. Kunskapsdag 1 får ett MVG.

Onsdag - mot flygplatsen

Hej,
Today's the day - Kunskapsresan 2011, here we go! Jag fick precis ett klarteckssms från Kerstin -nu är vi på G, ses snart! Två plan, ett från Stockholm och ett från Göteborg landar runt nio-tiden på Brussels airport. Gissa vem som ska vara där, vänta och välkomna? Med mig har jag 25 survival kits innehållande tre saker som is a must when in Bruxelles.

*karta
*öl
*våffla


Kunskapsclubs goodie bags/survival kits.
.
Dagen startar med ett inledande föredrag om EU - David styr.
Sen lunch och därefter studiebesök på EU-Kommissionen.
Dagen avslutas nere i turistkvarteren med Grand Place och moules frites. It's gonna be a good day!
.

 


Tisdag - 1 dag kvar

Imorgon kommer kunskapresan hit. Som jag längtar! Det ska bli kul att träffa de som var med i Istanbul men även alla nya ansikten, bla delar av Sveriges HR förenings styrelse. Kerstin och Elisabeth är hjärnorna bakom kunskapsresan. I år har även David kommit in och hjälp till med sin Brysselexpertis. Det luktar framgång!
.
Är upp i varv så har sovit lite halvdant. Kom på en sak som kommer göra morgondagens lunch bättre. Måste ringa till restaurangen och fixa.
.

Måndag - eftertanke

Sex dagar tog det, sen var min acklimatisering done. Jag är nu inne i Bryssellivet igen och känner att det är här jag vill vara, nu. Det är fyra veckor kvar, sen är terminen slut. Tiden här har varit hälsosam; jag har hittat fokus, jag har knutit ihop säcken och jag känner mig stabil. Fötterna ner och huvudet upp. Jag har kontrollen. Varje dag kommer jag mer och mer till insikt att det är jag som styr mitt liv, jag skapar min verklighet och allt jag vill är möjligt. Mina framgångar är upp till mig själv och ingen annan. Livet blir inte bättre än vad jag gör det till. Jag vet att det är gamla klyschor MEN vad jag inser är att det är inte bara i teorin jag ska leva efter dem. Framgången ligger i att omsätta klyschorna i det praktiska vardagliga livet. Jag jobbar på att take action - mina drömmar ska bli verklighet!
.
Idag förgylldes eftermiddagen med ett besök på stan. Snygga skor inhandlades som jag ska ha under kunskapsresans studiebesök. Kände att trasiga röda, eller smutsiga vita, converse var fel. Nu har jag svarta ballerina eller svarta kilklackssandaler att välja på. Till det kanske mina nya svarta jeans från Zara?

Okej nu ska jag sluta vara så preppo. Dagen förgylldes även med ett frossbesök på McD, man är ju mänsklig. 700 kaliorier kostade det men det var det värt!

Royal cheese med pommes och cola. Ingen ketchup för den kostade extra. Sneaky McD, ska jag komma ihåg.

Måndag - lunch

Jag tycker alla borde ha rätt till en tvåtimmarslunch i solen, i gott sällskap, som avslutas med en kaffe och choklad. Det är livskvalitet!
.

Måndag - hej

Ny vecka, nya tag. Slog upp CNN när jag vaknade och såg att Osama bin Laden blivit dödad av amerikanska styrkor. Vad innebär detta? Är kriget slut eller har ett nytt just påbörjats?
.
Det är en spännande vecka som ligger framför mig. Kunskapsresan kommer på onsdag - lördag och det är ännu lite smådetaljer som måste fixas. Schemat är grymt:
.
* Studiebesök EU-Kommissionen
* EU Parlamentet – Guidning och information
* Besök Svenska Ambassaden i Bryssel alt Exportrådet
* Diplomat Communications
* Svenskt Näringsliv
* Möte med representant för media
* College of Europe
.
Gruppen består av ett 20-tal svenska affärskvinnor och affärsmän som har en sak gemensamt; törsten efter ny fräsch kunskap! Att jag får vara med där känns så spännande och jag vet att det kommer vara oerhört givande!
Now, let's get to business!
.
svenska konsulatet och exportrådet stod på agendan sist i Istanbul.
Likaså ett besök på ett av Turkiets största företag Eczaicibasi där ägaren bjöd hem oss på cocktailmingel innan restaurangbesök. Jag trivdes.

Söndag- öga för det här med att se

Var inne på Sofi Fahrmans blogg och såg en bild:
.
Bild lånad från sofies snapsshots på Aftonbladet.se
.
Bilden kändes bekant. Jamen, oj. jag plåtade exakt samma tegelvägg när jag var i NY sist. Vi snackar meatpacking district, yeaay! Kul att Sofi copycatade min bildtanke!
.

Isabels bild.

Söndag -jeux d'hiver

Jeux d'hiver är en av Bryssels bästa klubbar. Den ligger i en park, byggnaden är fräsch och vi var där. Det kan vara lite trixi att komma in men med lite självförtroende, high heels och rätt dress är det inga problem. Framåt march vänner!
.
Emilia, Frida och jag inledde kvällen med en god men enkel middag; tagliatelle och tomatsås. Till det valborgsfanta och rosé. Sen taxiade vi oss till stället och gick den sista vägen. Bums sprang vi in i några belgare som F och E träffat dagen innan på Plux. Lite häng och snack med dem och sen bort till dansgolvet för lite vev. Kom hem framåt gryningstid och Jeux d'hiver övertygar. Valborg 2011 var en mycket bra valborg.
.
En av gårdagens bästa var dialogen mellan Frida och en skallig trött man:
.
Skalliga mannen: where are you from, blabalbabla.
Frida: blabla
Isabel observerar och känner att dialog är lika trött som hans skalle är skallit.
Skalliga mannen (i ett försök att ragga?): Do you speak blondie?
Frida (svarar på en sekund): Non, Do you speak baldy?
Awkward
Skallig mannen: Okey, think we should go.
Frida: Yes.
.
Vad var det för idiot? Som jag önskar alla kunde varit med, sett och hört. Det var girl power så det stänkte om det. SNÄP SNÄP SNÄP! Frida, du är min idol.

RSS 2.0