Torsdag - bibblan

Idag regnar det. Det är ganska skönt. Man slipper solpressen och ångsten över att man är inne fast man borde vara ute.
.
När dagens bibblostund är över drar jag mig ner mot stan. Min kompis Sofia kommer hit med sitt traineegäng. Jag har bokat bord på en restaurang inne i stan. Alltid lika kul att veta om ens franska beställning gått fram, vi får se ikväll. Kul ska det iaf bli att träffa 15 personer från Vattenfall!
.
Nu läsglasögon på. (jag har inga glasögon men det är genom de ögonen jag vill studera min litteratur)

Onsdag - skype

ad är btv
isabeldreveborn 11.21
by the way
dreveborn1 11.21
jdäk
isabeldreveborn 11.21
vad betyder det?
=)
dreveborn1 11.22
ja det är klart
isabeldreveborn 11.22
haha
11.22
du är kul.
Dagens bästa på skype:
Isabel: btw, det regnar idag.
X: Vad betyder btw?
Isabel: by the way.
X: jdäk
Isabel: vad betyder det? :)
X: ja det är klart
Isabel: haha, du är för kul!
.
btw, jdäk, lol, rofl och asg är alla små utryck som gör livet så mycket roligare..:)

Onsdag - historia

Igårkväll kom paniken. "Shit, denna terminen kommer att sluta med 5 prov" Jag var i skolan 09.16 imorse. Allt kändes bra fram till att Frida visade en x-tenta. Dagens insikt: Det är nog dags att lägga på ett kol nu.
.
Sprang upp till åttonde våningen på skolan där historieböckerna finns. Jag har fått i uppgift att skriva om Belgiens historia från 1945 och framåt. Jag älskar biblioteksmiljöer så att gå fram och tillbaka bland ryggpärmarna var bara mysigt. Att hitta en vettig bok desto svårare. Jag hittade dock en bilderbok som beskrev Belgiens historia. Självklart fastnade jag på kungahistorien:
.
1926 gifte sig Léopold III med Astrid av Sverige. Astrid était très belle, très simple et très bonne. Det låter ju nästan som mig själv...;)
.

Astrid och Léopold III fick tre barn; Joséhine-Charlotte, Baudouin och Albert.
.
Endast 30 år gammal omkom Astrid i en bilolycka i Schweiz. Hennes bortgång var tung för både Léopold III, barnen och det belgiska folket. Tragiskt.
.
Jag visste inte att Sverige hade rojalistiska band med Belgien. Varje dag lär man sig något nytt. Nu får det blir ett samtal till mormor som säker sitter inne på senaste nytt från Svensk Damtidning...

Tisdag - äventyr!!

Äventyret är bestämt! Påsklovet mellan 8-25 april kommer vara uppdelat på vecka 1 och vecka 2:
.
Vecka 1.
Isabel och Anton drar på tågluffaräventyr i Frankrike. Vi börjar i Bryssel, drar oss inåt och nedåt France och stannar runt Marseille några dagar innan vi skiljs åt och jag drar hem till Sverige. Jag har aldrig förr luffat med InterRail så jag hoppas verkligen att allt kommer att gå som på räls. Vem är då Anton? Ja, det undrar jag med! Vad jag vet om Anton är att han kommer från Lund. Att han är född 1 januari och var det första gossebarnet som föddes på Lunds lasarett det året. Om Anton är en kille och förstfödd på Lunds lasarett, vilken är hans näst sista siffra i hans personnummer? Jag och Anton ska iaf hyra en cykel/vespa och köra omkring i södra Frankrike och känna på det bästa cote d'azure har att erbjuda.
.
Vecka 2.
Jag kommer hem till Sverige:
Malmö/ Lerberget/Helsingborg/Göteborg/Stockholm/Grästorp/Mariannelund..wherever I lay my hat that's my home. 25 april flyger jag tillbaka till Bruxelles.
.
Livet är en resa som aldrig tar slut
- Isabel Dreveborn, 29 april 2011.

Söndag - gifta sig?

A: Vill du gifta dig med mig?
.
B: Jag kan inte lööva något.
.
Isabel: haha :)

Söndag - Romantiska Brugge

En timme utanför Bryssel ligger magiska Brugge. Man tar tåget dit. Det är en resa som för en tillbaka till den gotiska arkitekturen. Husen är pittoreska (om man bortser från kyrkor och stort torn) genom staden flyter kanalen och gatorna är av kullersten. Staden, som rymmer 117 000 invånare, är en blandning mellan Venedig, Annecy och andra mysiga gamla städer/byar ni kan tänka på. Vi har haft en så underbart dag i Brugge att jag nästan skäms. Får man ha det så bra? Ja - man får det man förtjänar! Att sitta på en liten balkong över vattnet, solen steker samtidigt njuter man en trerätters lunchen...jag finner inga ord. Livet var precis som man vill att det ska vara - perfekt!
.
Destination: Tågstationen i Brugge
.

Lennart hittade den bästa restaurangen med den bästa balkongen. Här serverades den bästa lunchen, den bästa ölen och det bästa kaffet.
.

Jag hissar Brugse Zot.
.

Ena gatan i Brugge var wild. Den ena skon var snyggare än den andra. Sikk!
.

Köpte en fin souvenir till mig själv innan jag åkte hem.
.
Min helg ger jag 5/5 toasters!

Lördag

Gått genom hela Bryssel idag. Suttit på uteserveringar, myst och ätit gott.
.
Första stoppet. Här intogs min frulle och Carin och Lennarts fika 1.
.
Sen tur till parlamentet och fika 2.
.
Fika 3, underbart god våffla.
.
Sen sova räv på hotellet innan middagdags.
hugs och dugs, nu ska jag sova på riktigt.

Fredag - Lördag

Tog bussen ut till flygplatsen för att möta upp Moster och Lenny. Var i tid och allt var precis som i filmen - jag stod i ankomsthallen och väntade på att de skulle komma ut genom dörrarna, sen skulle vi springa mot varandra...ni vet! Stod och väntade och väntade och ingen kom. Sen ringde moster och frågade var jag var. De hade tagit dörren till vänster och jag stod och väntade till höger. Vilken pannkaka av mitt solskensmöte! Dock såg jag många andra människor som fick till det perfekta mötet och jag måste faktiskt erkänna, det kom en och en annan tår. Ibland är jag för blödig - shades on.
.
Kvällen har varit perfekt och vi har redan bokat av många av sevärdheterna, ätit moules frites och intagit den berömda drycken. Nu sova och imorgon ännu mer turistande. Jag älskar att visa upp Bryssel, min fantastiska stad!
.
Turist javisst!
.

Carin, Isabel och Lennart.
.

Finaste moster mumsar Bryssels bästa musslor.
.

.
Hej då för idag.

Ps, vet ni vad moster hade med sig? Senaste numret av Svensk Damtidning...heaven!

Fredag - troslåda, vilket märke?

"Att läsa bloggar är som att rota i någon annans troslåda"
.
Jag hade fått citatet fel för mig men jag ställer mig ändå frågan: att blogga, innebär det att man ställer ut sin troslåda på torget? Kanske lite, beroende på vad man skriver om. För mig handlar det mer om att ställa ut min strumplåda som ibland är fylld med Intersport strumpor och ibland med happy socks. Det är nog mer läsaren som hellre vill att lådan ska vara fylld med trosor.
.
På tal om trosor, vill hissa Gina Tricots underkläder som både är fina, färgglada och sköna!

Fredag - TGIF live!

Om några timmar kommer min moster och hennes man och jag får äntligen säga TGIF live. Underbart :) Vi ska ut och äta moules frites ikväll och jag har bokat bord på stans bästa ställe!
.
Idag har jag premiärätit frulle på balkongen. Det blev en apelsin och yoghurt innan jag sprang iväg till skolan och franskkursen. Var sent ute men chillade ändå. Har kursen med många spanjorer och de kör ju mer på den kontinentala ca 10 istället för svenska sharp 10. Förberedde mig på "ursäkta jag är sen"-frasen men när jag kom till skolan var inte ens läraren i tid. Så mycket för den trotsningen.
.
Försökte spara pengar häromdagen genom att köpa en hel kyckling istället för småbitar. När jag lagt upp den på min skärbräda och skulle sätta kniven i stackaren såg jag hur kycklingen började sprattla. Detta fanns inte en chans i världen att jag kunde fortsätta mitt slaktararbete. Min vegetariska sida segrade; kycklingen förblev oäten och jag gick ut och handlade några linser istället.
.
Trots att den redan var död så kunde jag inte utsätta den för mer plåga.
.
Avslutningsvis för att pigga upp, såhär glad var jag häromdagen när jag åkte Tram.
.

Torsdag - kex eller kex

De senaste dagarna har jag spånat på uttalet av kex (kex) eller kex (checks) och jag kan nu meddela att det rätta uttalet är kex (kex). Varför?
.
Hur uttalar ni che i "checked in"? Troligtvis med samma sch-ljud som ni använder om ni nu är en av de som säger kex (checks). Finns det någon likhet mellan checked-in och kex (checks) i stavningen? NIX, därav följer att man inte kan säga kex (checks) utan det är kex (kex) uttalet som är det rätta. Nöjd! :)
.
Ballerinakex från Göteborgskexs.se Varför inte skicka iväg en ansökan till ballerinas reklamfilm? Själv väntar jag ju fortfarande på dagen jag ska bli upptäckt. Är det dags nu?

Torsdag - vaken

Hej,
.
06.30 ringde klockan idag och jag vaknade upp till en strålande dag med klarblå himmel et sol.
.
Upptäckte igår ett nytt element som inte mitt rätta - numeriska tester. Mamma och pappa; ni har då inte avlat någon matematiker eller logiker. Får lägga kraft på det som faller sig naturligt istället och jag tror att den verbala reasoningen gick bättre. För er som vill testa era skills så logga in på:
.
http://www.kent.ac.uk/careers/tests/mathstest2.htm

Onsdag - lunch

"Att blogga är som att ställa ut sin troslåda på torget"
.
True? False?

Måndag - imorgon tisdag.

Hola espanjola/e,
.
Reagerat på två rubriker när jag surfat runt:
.
CNN ang att de har bombat Gadhafis compound så stod det något om att Gadhafi wasn't seen. Jag antar att det menade att de inte hittat honom död men om de trodde att Gadhafi skulle stå och vinkar och välkomna med tårta och käff så trodde de nog fel.
.
Sen Aftonbladet och Anna, 26 år.
"godis är min stora last". Anna - du är inte ensam.
.
Fått i mig god LCHF bacon och ägg till kvällsmat. Nu blir det plugg och sen hopp i säng. Har haft ett otroligt tryck ovanför mina tänder under hela dagen så stämmer min analys kommer snart febern...igen.

Söndag - veckan

Imorgon är det ny vecka. Tror det blir en bra en! Har deadline på ett grupparbete och sen är det lite småläxor som ska göras. Dessutom ska jag till gymmet tre gånger. Har hittat nya övningar som jag ska testa. Mitt gym har ju inte så många maskiner så jag har fått tänka om och istället lägga mer tid på att vara på mattan. Hittade en 3kg boll som jag gjorde kreativa övningar med i fredags.
.
På torsdag har jag en telefonintervju för en intressant position. 2 b continued!
.
På fredag kommer Mosteroster och Lenny. Vi ska ha aw och för första gången säga TGIF till varandra live och inte genom gsm:en. Som jag längtar efter dem! :) Jag har bett moster att köpa med sig en deo, (jag ger upp att hitta någon här!!) och även brännbollsrack. Turnering is coming up. Vinsten: en påse köttbullar från IKEA. Its gonna be a jolly good week!!

Söndag - på brödet

Det är söndag och jag har gjort som gud ville att vi skulle göra idag; jag har vilat. Det var behövligt för igår lekte jag att jag var 20 år och att jag var på mitt första utbyte ever!!!
.
Efter att alla mina vänner övergett mig denna helgen insåg jag att det var dax att hitta nya. Jag begav mig på egen hand till "Ersamus goes Toga Party at LOFT 7" Pay 3 E and get open bar tyckte jag lät rekorderligt. Hoppade på bussen lite efter 12 och en taxiresa senare hittade jag äntligen dit. Jag mötes av skrikande italienare som ropade "toga toga toga woooo". Party var igång och jag insåg att det var dags att släppa sargen och get into the groove. Det var p.a.r.t.y, det var c.r.a.z.y och jag var lätt äldst. Hittade efter några minuter några som jag kände och med hjälp av dem "heey, it's Isabel's first Erasmusparty - get her some drinks" (drinks = vodka-fanta, voda-cola, vodka-lemon, rom - cola, fantastisk drinklista men vad kan man begära för 3 E?) var jag snart i bra form. Franska har aldrig varit bättre. Det var riktigt kul och jag säger; Tummen upp för Erasmus Party....:)
.
Ps, sitter nu på Le pain Quotidien...

Fredag - bio

Har varit och sett mina nya favorit film:
.
Les femmes de 6eme étage
.
http://www.youtube.com/watch?v=vukz985WqOU (det verkar som ni får klippa ur och klistra in i adressrutan)
.
En fantastiskt feel-good film!!!
.

TGIF - Time is money

Fick pratat med en gullig tjej på CSN. Älskar när det är kompetent och framförallt trevligt folk på andra sidan luren. Dagens tips - le även när du pratar i telefon, det märks om du är en surpuppa.
.
Om CSN finner att jag blir återbetalningsskyldig rör det sig om max 3 000 SEK. Fråga jag ställer mig; jag ska lägga ner tiden det tar för mig att inhämta underlag som styrker vad jag tjänat under period 1 (jan - jun) och under period 2 (jul - dec) eller ska jag betala. Det tålas att tänkas på för time is money. En konsult tar minst 500 kr/timmen. 3000 / 500 = 6. Tar min investigation mer än 6 timmar kommer jag gå back. (alltså om vi tänker att jag jobbar som konsult...vilken jag kanske inte gör men man kan ju alltid låtsas när jag sitter och gör franska läxan..:)

TGIF - frajtag

Sitter i samtal med CSN - du har plats nummer 18. Tänker osökt på Hipp Hipp scenen där en kille spelar in radiorösten till försäkringskassans telefonkö. "du har plats nummer 500 0000". Med ett leende på läpparna säger jag då TGIF! (som ni förstår så multitaskar jag nu; skriver här samtidigt som jag lyssnar på "tack för att du väntar" rösten på CSN.)
.
Tack för alla fina mess, kommentarer och mail som trillade in på onsdagen. Elin skrev bland annat "solen skiner i Göteborg och jag tror det är ett sign på att Brita har det bra".Visst är det så. Den 16 mars brukar jag försöka göra något kul. I onsdags var jag först och tränade och sen ute och åt Thai, min moster tog ett glas rött och min kompis i Mexico tog en tequila. Är det en sak vi kan göra här nere för att minnas våra änglar så är det att leva och att njuta! Enuf said.
.
Och så detta samtalet till CSN. Jag har visst tjänat för mycket cash år 2009. Vi snackar 2 år sedan. Blir jag matt eller matt?! Ska försöka reda ut mecket nu. Annars känns det ju stabilt att använda mina nuvarande 58 papp till att betala in förra utlandsterminens lån. De ger och de tar!
.
Nu min tur hos CSN !!

Tisdag - Mamma 16/3 08.

Det är 5 minuter kvar till den 16 mars, en dag som för tre år sedan gick från att vara en helt vanlig dag till att bli en dag jag helst vill radera ur kalendern. Eller det är första tanken, sen är andra tanken att det var dagen då mamma somnade in, gick vidare och fick det bra. Det var helt enkelt dagen då mamma började sitt nya liv på ett ställe som vi här nere ännu inte haft möjligheten att utforska. Jag hoppas att du har det bra där du är, om det nu finns något som är "där du är". Ibland tvivlar jag. Det är kanske bättre att bara försvinna, värst skulle ju vara att vara i ett mellanrum. Typ som i Saades glasbur. Att titta ner på sina nära och kära utan att kunna vara fysiskt nära - det är ju mardrömmen. Det är väl lite drastiskt att säga att en del av mig dog när mamma dog men en del av mig blev nog lite förändrad. Kanske inte av själva dödstillfället men av processen runt om och av att ha fått ta del av erfarenheter från the dark side. Om det var en tävling kan man nog säga Livet - Isabel; 1-0. Jag undrar när det blir lika?
.

Du är min ängel.

måndag- Qwäll

Qwäll, qwinna, qwack...q och w används alltför sällan. Känn på dem för det är två roliga bokstäver som kryddar till det svenska uttalet.
.
Var på gymmet innan och lyfte lite skrot. Nä, det gjorde jag inte. Jag lyfte två 3 kiloshantlar för att bli av med gäddhänget och för att få mer definierade armmuskler. Fått inspiration av Sofie Fahlmans träningsskola. Sen har jag hört att om man vill multi-taska i köket kan man använda ett mjölpaket. Rakt upp med armarna och böj sen underarmen bakåt och nedåt. Jag har inte mjöl hemma eller är i köket speciellt mycket så därför kändes viktrummet på gymmet bättre. Det är roligt det här med viktrummet. Som tjej känner man sig totalt lost. Idag bara körde jag. Gick självsäkert fram till hantlarna, gjorde en analys av vilka vikter jag skulle ta och ställde mig sen i mitten av rummet, framför spegeln. Sen maxade jag. Mycket möjligt att jag inte gjorde helt rätt men tjejen i spegeln mittemot mig, hon verkade iaf veta vad hon höll på med.
Hantlar från abilicaonline.se Vad tar du?

Måndag - du med hund, plocka upp!!

Tänk er följande senario:
.
Kl är 11.45 och ni går till skolan, sena som vanligt. Ni slänger ner gympakläderna i skolväskan och precis ute genom dörren inser ni att ni glömt gympaskorna. Snabbt vänder ni om, hittar skorna och tar hissen ner. Ute på gatan börjar ni leta efter något i väskan och känner att något är kladdigt. I tron om att det är lunchbananen som klämts stannar ni till och börjar titta i väskan. Nej, inget bananklet någonstans..dock något brunt som ser väldigt suspekt ut. Sen tittar du på undersidan av din gympasko och ser att du kvällen innan troligtvis trampade i hundbajs utan att märka det.... Å fy f*n.
.
Idag i skolan har jag inte känt mig så fräsch. Det gör man inte om man har en gympasko med bajs bredvid sig - även om skon är tvättad.

Söndag - innan läggdags

Dina tre negativa egenskaper?
Att jag inte har några, att jag ser mig själv som felfri och jag aldrig gör fel.
.
Fel svar, come again. Din tre negativa egenskaper?
Jag är otålig, rastlös och.... Ni som fått jobb - vad sa ni?
.
Din tre positiva?
Analytisk, långsiktig och nyfiken. Ni som har fått jobb - låter det bra?
.
Ikväll har jag lekt "arbetsintervjuleken". Den går ut på att svara så kort, koncist, konkret och konsekvent på de vanliga frågorna som kan uppkomma på en arbetsintervju. Tänk 4K - alltid. Jag har en förmåga att ta med mycket detaljer när jag pratar. Man vill ju ge en så målande bild som möjligt. NIX - cut the crap och håll dig till 4K Isabel, alltid.
.

Söndag - trotsåldern är evig.

Häromdagen var jag uppe sent trots att jag skulle upp tidigt. Jag tror att jag skrev något om att jag busade till det och att jag trotsade mot mig själv. Sedan dess har jag inte kunnat släppa trotsande och gått och klurat på vad det egentligen innebär. Min slutsats är följande:
.
Trotsåldern är evig.
.
Okej, vanligtvis säger man att trotsåldern brukar inträffa vid 2-, 6- och 9-årsåldern. Barnet testa sina gränser mot exempelvis föräldern. Vad som händer sen är just det jag skrev i inlägget; man slutar trotsa mot föräldern, man växer upp. MEN, vad händer med trotset? Vart tar det vägen? Det är här min analys kommer in. Jag tror att man vänder trotset mot sig själv, testar vilka förmågor man har och hur mycket man pallar. Man sätter sina egna gränser utifrån sig själv. För mig känns det ganska meningslöst att ringa pappa och säga att jag inte ätit några grönsaker idag. He coulden't care less tror jag. Istället säger jag till mig själv att jag måste ta en grönsak för annars kommer jag må dåligt. Således tar jag en tomat. Dock kan jag även välja att inte ta tomaten=jag trotsar. Förut bestod trotsen av två olika parter men när man är ur den traditionella "trotsåldern" blir givaren och mottagen för trotsen samma person. Trotsen som förr riktades mot föräldrarna riktas istället mot dig själv. Ibland går jag och lägger mig tidigt, ibland sent. Ibland trotsar jag, ibland inte.

söndag - what to expect.

Var på middag igår. Det var Frida, Johanna, Cigdem, Seyde och moi. Taco är ju den sjuka fredagsrätten men jag kan lova att igår satt den fint även som gourmémåltid à la lördag-tjejmiddag-skvaller-smink-höga klackar och tighta fordra-kväll. Visste ni att en förlovningsring ska kosta minst 3 x killens månadslön? Det var news to me men nu vet jag iaf vad jag kan förvänta mig. Minimilön på 30 000 X 3 ger mig en ring för 90 000 SEK. Ja det funkar, väl. Förstår även varför vissa tjejers högsta dröm är att gifta sig.
.
Ring från Tiffany & Co.

Lördag - på le pain Quotidien

Coucou,
.
Sitter på fiket Le pain Quotididen. (uttalas: luh paN koh-ti-dyaN enligt hemsidan) En framgångssaga som började i Belgien och som nu blivit hippa fikastället i NY. En entreprenör som öppnade ett fik i lantlig stil. Konceptet stavas simplicity med fokus på brödet. I högtalarna snurrar shyssta lugna låtar blandat med klassisk mozartmusik. Jag sitter här i blåjeans, en svart topp och grå kofta och känner mig lugn.
.
Beställde in en cappuccino double och fick in en hel soppskål med kaffe och skummad mjölk. Jag har ännu inte lärt mig vad de olika kaffesorterna är. Ge mig en svart kopp Zoegas och jag är nöjd. Dock, vad heter det? Är det en café longe, double espresso, café, café americano? Jag kör på olika varje gång - ombyte förnöjer. Men, en kopp zoegas är alltid en kopp zoegas.
.

Fredag - deo

Man står där i affären och ska handla deodoranten. Vanligtvis gillar jag en ACO från apoteket men vad hjälper det mig här när dodden är slut, svettlukten börjar tränga sig på och jag känner mig som en skunk. Som den laggard jag faktiskt är så byter jag ställan märke, gillar det gamla och byter först till något nytt när jag får rekommendation från en säker källa. Därför har det varit en stor dag idag när jag blev tvungen att inhandla en ny deo. Jag tänkte fråga en tjej som stod bredvid mig "vilken gillar du" men kände att det inte var läge. Typ som att fråga någon i affären vilken tampongmärke de använder. Jag frågar om mycket men där går gränsen. Jag satte mig ner på huk för att få en bra överblick över sortimentet. Kände igen rexona och dove men kände spontant att märket bredvid såg fräschare ut och slog till! Nu har jag kommit hem, tagit en dusch, applicerat och inser att jag luktar alldeles för mycket och alldeles för starkt. Jag luktar nästan som en man. Pust. Vad vill man lukta - man eller svett? Same same eller? Jag blir trött och ny deoresa till affären väntar inom kort...
.

Fredag - TGIF

Eftersom jag busade till det igår och var uppe alldeles för länge var det tungt att gå upp imorse. 07:45 ringde klockan. 09.03 rullade jag från madrassen ner på golvet. Jag samlade kraft och hoppade därefter upp i ett ljushopp som övergick i ett xhopp. Klart - man är ju gammal gymnast! Sen hjulade jag fram till spegeln och tog på mig mina byxor samtidigt som jag gick ner i spagat. Därefter utbrast jag: TGIF!
.
TGIF homies! Idag har TGIF-messen mellan mig och min moster resulterat i att MosterOster och Lenny kommer på besök. Underbart, jag börjar sakna mina nära och kära. Tror att denna veckan har varit den "jobbigaste" hittills. Det börjar bli vardag här vilket tagit bort lite av glansen. Jag vill vara i drömvärlden där allt är impulsivt, går i 110 km/h och livet är fab! Nu går mitt liv i 75 km/h men det är fredag och en trevlig helg väntar. Det lägger ju på några kilometer till hastighetsmätaren om inget annat!

Torsdag - ska snart sova

Det är ngt speciellt med kvällarna. Man vet att man borde lägga sig och just därför känns det så busigt att vara uppe. Jag trotsar mot mig själv. "isabel, gå och lägg dig nu" "isabel, var upp några timmar till" "isabel, du kommer vara trött imorgon" "isabel, du är ung - lev och var uppe, surf on", "isabel, du har franska imorgon" "isabel, det är fredag i morgon..chilla" Det är nu jag skriver att jag hör röster och ser små svarta gubbar oxå...(ja alltså, var inte oroliga - det gör jag inte så ofta)
.
Jag är ledig mellan 4 - 25 april och funderar på att åka till Mexico. Jag behöver lite tän och så älskar jag Mexico. Några dagar i Playa del Carmen och sen några dagar i Valle de Bravo låter väl som en plan? Ska göra en analys och gå igenom pros and cons. Sen finns det även andra ställen som lockar såsom Italien, Grekland, Egypten, USA, Thailand och Markaryd.
.
Crusing down highway 1 i USA. Här på kajaktur i Monterey med Etienne och Sarah.
.
Natti.

Torsdag - alla hör allting alltid.

Hörde precis på spotify "...en bra lösning för dig som inte har kort" Vem riktar sig den reklamen till? Alla med betalningsanmärkningar som inte har möjlighet att skaffa ett kort. Intressant målgrupp!
.
Torsdag idag. Jag har modifierat min facesida och lagt till utbildningar och även mitt telefonnummer. Till alla er som ringer från Sverige, det ska vara 0032 före, alltså 003248290708. Call me :) Sen är det någon typ som har defriendat mig! Que passa? 670 har gått ner till 669. Känns tungt...Vem är min fiende?
.
Idag på luchen satt jag, Marie och Frida och pratade om knark. Vi gick igenom hela registret och nämnde maja, hash, kokan, heroin och crystal meth. Så gott när man är svensk och kan snacka på högt och brett utan att någon fattar. Trodde vi. Bredvid oss satt en man i 70 års åldern som plötsligt avbryter oss och säger "var är ni ifrån, västra götaland" på fransk/svenska. Det visade sig att han jobbat för svenska kyrkan i Örgryte....ajj - ibland blir det bara så fel.
.
Hej på er! Hoppas kunna komma med några goda nyheter inom kort :) En dålig nyhet så länge då; jag satte inte finkontentan, fick resultatet idag. Baje, men var så säkra - jag överlever.
.
BISOUS

Tisdag - kultur

Idag är det Mardi Gras. Skolan har varit stängd och jag har varit i Binche. En fin stad som finns med på UNESCOs världsarvslista. Köpte en aller-retour till medeltiden och fick vara med om en härlig karneval. I Binche träffade jag Gille - killen som bara dricker skumpa och äter ostron - sounds like a decent guy?!
Gille har ärvt möjligheten att få vara gille från sin pappa. Kostymen kostar ca 350 E.
Vilken ryggtavla, vilka skor!
.

Gille i sin fina mössa som han tog på i kortegen. Mössan har han hyrt.
.

Jag lyckades fånga en apelsin som Gille kastade. Lycka!! (förr kaste den rike le gille bröd till de fattiga)
.
Karnevalens blomma var Mimosa som ska ge tur inför våren. Mimosa - världens finaste gula blomma!
.
Jag köpte en mimosabrosch, eller ett hel buske ser det mest ut som. Den luktade fantastiskt gott!
.
Är nu tillbaka i informationssamhället och inväntar morgondagen. Gille stannade kvar i Binche för han skulle vara uppe och dansa i sina träskor till imorgonbitti vid 04. Blir nog en rejäl fest! Binche - tack för ett grymt minne!

Måndag - sunshine

Sol betyder häng på skolgården. Efter skolans slut gick jag och Frida och köpte oss varsin tonfiskbaguette och satte oss bland "de vanliga studenterna". Man försöker ju smälta in. Tittade ut över folksamlingen och scaanade av marknaden. Jag sa till Frida "han där, han är ju lätt snyggast". Det var en italienare i shyssta glajjor à la ray-ban. Höll kvar blicken ett tag och njöt av både det vackra vädret och den fina utsikten.
.
En liten stund gick och sen, out of nowhere, kommer den snygga italienaren fram till oss och säger salut, ca va och böjer sig ner och ger mig en kindpuss varpå Frida står näst på tur. Det var precis som om han kände oss! Vad är sannolikheten? Hade jag inte haft mina egna glajjor på mig hade mina ögon nog trillat ut. Efter en sekund trillade polletten ner - det var ju killen som satt bredvid mig förra veckan på International Business och som jag snicksnackade lite med. Kör ju stenhårt på det här med våga prata - våga lyssna! När en snygg italienare kommer fram till en från ingenstans - då känner man sig utvald! :) Sen är det kanske så att alla är snygga i solglasögon men det, det är en helt annan historia....
.
Studenter njuter av vårsolen...

Måndag - uppåt

Tjenamoss,
Har rengjort min datorskärm idag, känns som om jag uppgraderat grafikkortet. Har bestämt mig för att när jag får mitt första jobb ska jag köpa mig en MacBook Air. Tycker ibland att min Pro är lite tung. Tar för mkt kilo när man åker med ryanair där bagaget är satt till 10 kg. Man vill ju få ner mer kläder och assessorer och mindre dator så att säga. Har varit tvekis till att om det är lönt att ha cdspelaren vilken pro:en har. Dock, igår kom den verkligen till användning. 6 avsnitt sex and the city - hade inte varit möjligt utan en portabel cd-spelar om jag hade haft en Air...
.
Måndag means Strategy och Internationell Business. Relationen med läraren på Internationell Business tar sig. Idag gick vi igenom "uppsala modellen" och hon vände sig mot mig och Frida och sa "Uppsala är bra på internationell Business" Jag gjorde tuppen upp och log med hela ansiktet som om jag kom från
Uppsala. Det är hon som sätter betyget - det är bättre att hon gillar än ogillar mig. Period.
.

söndag - evening

Skärpte till mig efter lunch och tänkte, dont be a wimp, get your ass together och gå ut och ta en nypa lyft. Så passande att Frida hittat ett nytt bra café borta vid Avenue Louise. Två flugor i en smäll. Luft, fika och plugg. Oj, det blev tre. En fluga gör ingen sommar som man säger. Vi satt där i ett hav av mina näsdukar och jag försökte låta bli att skicka mina baciller år Fridas håll. Morgondagen will tell om jag lyckades eller inte. När vi hade det som mysigast kommer en tjej och dukade fram en förstärkare, en stol, en mic och en gitarr. NÄÄÄ suckade jag och Frida. Inte någon coyte-ugly tjej som ska sjunga covers. Jo visst - vi kunde inte haft mer rätt. Den lugna caféstämningen försvann och övergick till en konsert-light-känsla. Hon körde alla covers ni kan tänka er. Inledde med Alanis Morrisette, sen någon coldplaylåt och sist avslutade hon med trubaduren av uggla. (höhö, såklart inte den sista, hon var ju inte svensk) Hon spelade i 1,5 timme. Sen blev det åter lugnt.
.
Har med mig hem världen bästa box. Nu blir det sex and the city marathon!! weee...
.
Jag mår alltså bättre. Känner mig febrig när jag går men inte när jag sitter still. Alltså, jag sitter still.
Hej då.

Söndag

Jag ser ett mönster:
.
1. Ont i ögonen - ont i huvudet.
2. Vaknar med tandvärk. Två dagar senare --->
3. Förkyld, snuvig i näsan och lungor fulla med sot.
.
Jag är trött på att vara sjuk. Detta är fjärde omgången på fyra månader. Jag vill vara frisk som en nötkärna och flyga högt över skyarna. Idag är jag svag.
.
Förgyller min dag med kanal 5 Stylisterna. Sofi Fahrman är jävligt cool och WebTV is da shit.
.
Au rev.

Lördag - kaffe igår?

Vem försöker man lura när man åker in till stan en fredagkväll och säger att man ska dricka kaffe? Kvällen började dock med en kaffe och slutade med en kebab, där emellan blev det öl. Jag vet att jag skriver mycket om öl men det är det Belgien är - en stor öltunna. Det finns alltid en ny sort att testa och de är så goda. Jag vill att alla ska komma hit så ni får testa de ljusa, de mörka, de fruktiga, de....
.
Anton, Robin och jag mötes upp på donken vid börsen. Därefter gav vi oss ut i natten. Området kring Saint Géry har många trevlig hak och vi slog oss ner på ett som låg på en hörna. Satt där ett tag och gick sedan vidare till ett ställe som var kombinerat galleri/disco/pub. Plötsligt satt man i en solstol på en plastgräsmatta och diggade till house. Underbar kombination.
.
Isabel, Anton och Robin.
.
I mitten var gräsmattan med alla solstolar.
.
Le mannekenpiss version isabel. Hade jag sett ut såhär om jag var kille?
.
Min roomie var inte i Spain. Han var på spa. Man hör det man vill höra eller....I say no more.

Lördag - wikipedia

Har ni inget att göra idag förslår jag att ni kör en omgång "Hitta Hitler på fem" på wikipedia. Tydligen finns det en lek som går ut på att man på fem tryck, oavsett vilken sidan man började på, kan komma in på en sida om Hitler. Give it a try och återkoppla om det funkar. 

Fredag - kvällsing

O shit, kom just på att jag glömt skicka TGIF-messet till moster. Måste göra det när jag är färdig...hoppas hon inte hinner före!
.
Har glädjande besked! Mitt knä klarade av ett rejält pass på gymmet. Vi (jag och knäet) värmde upp med cykling, sen gjorde jag övningar med ett gummiband och därefter satte jag mig på rodden. Avslutade med 15 minuter på crosstrainern. Allt gick bra, knäet är varken svullet eller gör ont nu efteråt så..ååå, jag hoppas att detta är början på en resa som tar mig till Beach 2011 och under timmen på midnattsloppet!
.
Tittar på tv. Det går ett program om "familjen". Olika personer i olika länder ger sin syn på familjen. En äldre herre från Nepal sa "är vara själv är som att vara som en orm, sen om man äter själv smakar maten mindre gott" Jaha tänkte jag, det var en fin beskrivning. Här sitter jag själv i soffan och äter brysselkål. Gammal är äldst - gubben har nog rätt.
.
Här är en bild på delar av min familj. (Patriks examen maj 2008, en fin dag)
.
Ska snart dra mig in mot stan och lite fredagskaffe. Det är dock strejk här, igen, så får se om jag kan ta bussen in eller vad som händer.
hejhej på er, bon wknd.

Fredag - TGIF

Det första jag gör på morgonen är att gå in på facebook, jag skrollar igenom listan och likar statusar. Get a life Isabel och sov lite längre istället...
.
TGIF vänner! weehow! Idag börjar dessutom mitt nya liv! Jag har franska 10-12.30 och sen är det jag som tar gympapåsen och går iväg till gymmet. Har tänkt att jag ska börja lätt med lite cyckling så att knäet mjukas upp. Sen går jag över till de mer tyngre grejerna. Målet är löpbandet.
.
Have a jolly good day mes amies!

Torsdag - flageya

Hemma!
.
Det blev inget pluxande idag för vi kom inte längre än till Place Flagey. Där började vi vid Mama Roma och fick i oss deras underbara pizza. Här mumsar Frida och Marcus på varsin bit.
.
Sen fortsatte vi till Café Belga och Frida skojade till det. Blonds have more fun? Jag undrar då det...;)
.
.
Sen kände jag mig som ett hjul - det tredje hjulet...;) (jag var även sjukt mätt)
.
Sen gick jag hem och tog ett foto på mig själv i hissen.
.
sov så gott amigos! Imorgon är det fredag eller vendredi som vi säger här! Vad är det som gäller då? Joo, det vet ni! T...G....I....F!
.
Ps, checka in min nya partyväska från H&M. Typ 10 E tror jag. Detaljerna är allt säger Sofi Fahrman. Denna har två tassels och två dragkjedjor i Ag-likande material! (Ag = guld för er som inte läst kemi) En fräsch väska helt enkelt!
.
Peace!

Torsdag - vår resa

Läs rubriken. Jag ogillar skarpt när folk döper album till "vår x" med innebörden att det är vår i luften och att någon har gjort något tillsammans med någon. fy! get a life ffs, det finns folk som inte är två. DOCK idag är det vår i Bryssel. Shades on!
.
Såja - vet inte var denna frustation över ordet vår kom..ursäkta mig..:) Det måste vara att jag har varit på IKEA och laddat mina svenska batteri! Underbart, som ni vet så lövar jag IKEA. Idag åt jag en fisk med någon grönsaksröra. Fisken var ok men röran la sig som en klump i magen, obehaglig känsla. Så blir det aldrig med soppan man kan köpa på smultronstället i skolan. 1-0 till ULB! Kom hem med en lampa, ett lakan och 8 galgar.
.
Gissa var?
.
Vill hissa min lärare på EU and the rest of the world. Vi har världens bästa italienare som är så mysigt samtidigt som han är sjukt kompetent! Jag bugar och bockar. Samtidigt som han är megasmart och besitter världens kunskap skapar han en ödmjuk atmosfär som är rolig, lustfylld och jag tror att alla trivs. Fler sådana människor, tack!
.
När jag gick i småskolan skulle man alltid springa runt och leta vårtecken. Hade jag varit 7 år gammal hade detta varit mitt bidrag:
.
Ikväll är det torsdag och vad händer på torsdagarna? Pluxxis. Får dock se om det blir något idag. Vi ska in till stan och käka och så får vi se vad vi känner för. Känner att jag är inne i ett sleepmode där det bästa som finns är att bara vara hemma och mysa.
.
Skrev igår att det var onsdag, alltså lillfredag. Finns nog inget som heter lillfredag. Vad jag menade var ju Lillördag!
.

torsdag - morning

Klockan har ringt, jag har slagit upp mina blå och legat och klurat ett tag på vad jag vill här i livet. Mycket av mina tankar kretsar just nu kring jobb. Om några månader är jag färdig med allt pluggeri och jag är redo for the next level. Imorse slog det mig:
Jag vill inte ha ett jobb - jag vill ha en livstil!
Jag tycker det känns onödigt att vara på ett jobb 8-10 timmar om dagen för att sedan komma hem och göra det jag tycker är kul i fyra timmar innan John Blund knackar på. Bättre är då att göra roliga saker 14 timmar om dygnet, sen sova och sen göra de roliga sakerna 14 timmar igen. Vilka kul liv jag hade haft då! Jag viill byta ut ordet jobb mot ett bättre ord som låter mindre negativt. Tyvärr är det ju så att jobb har sämre klang än semester. På senare tid har många företag bytt ut ordet chef mot coach "på detta företaget jobbar inga chefer, endast coacher" Det är egentligen endast ett sätt att förändra attityden gentemot ledarskap men jag tror att det funkar. Kommer arbetsgivaren ställa sig frågande om jag säger "hej, jag heter Isabel och jag söker efter en ny livstil" Kanske...men det är det jag vill så here I go.
Jag vill jobba - och jag vill jobba mycket!
.
Nu frulle! Har roomie-fritt ikväll. Maxime ska till Spain med jobbet.

Onsdag - kvällsing

Hej och hå, nu är jag hemma. Onsdagar är sjukt krävande:
.
8.30 Pling - klockan ringer.
.
10 - 12 Strategy (idag med en sjukt snygg man, i sjukt snygg kostym, från en sjukt snygg firma. Där ska jag jobba! Fick en tvångstanke att jag var tvungen att ta ett foto på honom för att visa er men lyckades hålla mobilen borta..eller Frida ville inte att jag skulle skämma ut mig...:)
.
12-13 Lunch (har hittat smultronställe i skolan där soppa och sallad går på 2,5E)
.
13-14 Paus och skitsnack. (Killen bredvid satt i mössa, jag i tee-tröja. Solen var framme och jag gör allt min transparenta tän ska bytas ut till en mer mänsklig färg)
.
14-16 EU and the rest of the world.
.
16-18 International marketing strategies. (hade redovisning idag..gick sådär..blev lite nervös och tappade min engelska. Why God?)
.
18-22. handla, titta på fransk tv, läsa djävulen bär prada som jag just köpt och äta en snickers. Det är lill-fredag idag. Då får man unna sig!
.
22-09. Sova sött. Jag har kommit att älska att sova. Man lämnar alla måsten och bara är...ZzZzZz.
Fick idag en bild på den mystiska svampen.
FYI: svampen var fuktig. Jag tror dock att jag har löst mysteriet. Jag har aldrig lektion kl 08.00, kom på det när jag tänkte till igår. Det är då den blöts, av läraren eller dennes assistent! 1-0 till Isabel.

Sen...tog ett fotot på gröna tavlan och då råkade läraren komma med....ops...:)

Tisdag - kvällsing

Jag har hittat bästa serien på RTBF.be. Det är en såpa som Skilda Världar. Trots att jag bara sett ett avsnitt har jag stenkoll på läget.
.
1. En tjej är gravid. Dock olycklig för hennes man har haft en affär med hennes mamma.
2. En tjej har ett öppet förhållande med en kille men igår fick hon ihop det med en annan. Nu har killarna gått ihop och vill att hon ska välja.
3. Två tjejkompisar är sura på varandra. (troligtvis pga av någon kille men jag förstod inte riktigt vad de sa)
.
Serien heter Plus belle la vie och det är VII säsongen, 1670 avsnittet. Kvällarna är räddade och jag kan utan dåligt samvete titta på serien - det är bra för min franska. WONDERFUL! :)

Tisdag - en tisdag.

Dagens tävling: vem är avsändaren?

"Lebst du meine kleine Schwester? Hat das Brautwurst in Köln Ihnen gesmeckt?"

Har haft deadline på ett grupparbete. Vi; en mexare, en belg/fransyskan och jag, träffades igår vid 18.00 för att göra en ppt för morgondagens redovisning. Vi blev nästan färdiga och belg/fransyskan sa "jag kan slutföra, jag har lite problem med min internetuppkoppling men det löser sig". Fine by me tänkte jag, jag har annat att pyssla med. Dessvärre kände jag en liten klump i magen och deep inside tvekade jag om hon skulle slutföra projektet. Idag på EU-lektionen kommer messet jag väntar på "sorry, I have no internetconnection.....can you please do it instead" Mitt svar löd "Do I have a choice? Yes, I'll manage.." Lita alltid på magkänslan säger jag. Nu slutade dock historien lyckligt och gemensamt lyckades vi färdigställa presentationen. AHH säger jag bara! Imorgon är det jag som håller en presentation om varför vi ska exportera blöjor till Turkiet. (it's a potential growing market säger vissa medan andra säger what is a market? Is there a market or do you create it yourself? sug på den ni! :)

Kram på er
Saknar dig bror!

ps, idag såg jag att mitt hus har ett namn, nästa som mitt. isaBEL. It's meant to be! :)






RSS 2.0