Erasmus first day in school.

Sov hos Frida inatt och vi gick tillsammans till skolan. Erasmusstudent som jag är bar jag givetvis på en ryggsäck! Äntligen!! I Sverige ska man vara fancy och ha portfölj, är man däremot på utbyte får man gå till skolan iklädd samma kläder som man burit den senaste veckan och så får man bära ryggsäck. Vilket lyx!
Frida och jag var både på den franska och svenska introduktionen. Missade vi något på den franska snappade vi istället upp det på den engelska samtidigt som vi fick möjlighet att spana in alla de andra erasmusarna. Kändes tyvärr inte som dagens date dolde sig i folkmassan. Att vara äldst i gänget var kanske inte heller så kul att inse. Vi fick iaf ett kompendium med all information man kan tänka sig.
.
Därefter gick vi en rundtur runt skolan. Inser att man har varit bortskämd med snygga byggnader och lokaler både på JIBS och på HEC i Montréal...
Tror boendet har löst sig. Återkommer med mer info imorgon!

söndag

Jag har fått en ny kompis som heter Frida. Hon ska oxå plugga vid Solvay och det känns bra att ha fått wing woman redan innan plugget dragit igång.
Gårdagskvällen bjöd på middag hos Cigdem med Frida, Cigdem och moi. Vi åt, blev djupa och diskuterade islam och spelade systembolagets frågespel. Därefter mellanlandade vi på en pub för att avsluta på en eurocratesfest. Framåt småtimmarna traskade vi hem och Frida intog den andra halvan på min madrass. Dagens date tänker ni? Nä, jag simmar inte åt det hållet.
Frida och Cigdem.
.
Jag piffade till mig igår med en stor "miss piggy" rosett i håret. Var liiite utanför min safe zone..resultatet har ni nedan:)
Ikväll ska jag och titta på två rum som ligger nära skolan. Håll tummarna!! Jag kommer sen bo hos Frida under natten för hon bor närmre skolan. Äntligen är det dax, kick-off week 2011!

En lördag på stan

Kändes nästa som om man var på Drottningsgatan i Sthlm, det var puls!
Killarna med klippkort på flyget. Oavsett om man är på Jonstorps marknad, Mexico City eller Bryssel - de är där..
Soon in Sthlm? För den modeintresserade finns COS på shoppingstråket. Sjukt snygga och skandinaviskt stilrena
plagg.
Sist men inte minst "Dagens Hatt". H&M, kanske 20 E...

BIB

BIB är ju en förkortning som ofta förknippas med Bag in Box, rött eller vitt! Här i Bryssel står det dock för Bubbel i Bryssel. Det är typ bara skumpa som gäller här...;) Varje gång jag för glaset mot mina läppar hör jag Carl Jans röst "chaampppaggnne". Om det får mig att dricka mer eller mindre vet jag inte än. I går firade vi iaf fredagens ankomst med en liten butej från Alsace:
Fredagsbubbel!
När skumpan var slut begav vi oss till Fat Boys för att se på handbollen. Vi fick hem ganska tidigt...tunga steg där vill jag lova.

My Little Pony

Som barn hade jag en förkärlek till My Little Pony. Detta drog min käre bror ofta nytta av genom att ropa "Isabel skynda dig, det är My Little Pony på tv". Jag kunde vara på ovanvåningen, kasta ifrån mig allt jag höll på med, ta trappan i ett steg och springa tätt intill tvn. Sen sa patrik "lurad". Var säkert lika kul första som 20:e gången. Sen blev jag medveten om att vi inte hade kanalen som visade "My Little Pony" och då lades skämtet ner.
Igår när jag var ute på promenix hittade jag denna underbara skylt. C'est decidé, här ska min barn gå.

Dagen gryr, jag är yr!

Öppnade precis mailen och såg att jag inte fick min älskade shanghai-praktik som jag har gått och suktat efter sedan intervjutillfället. Allt kändes så bra och jag hade redan tacktalet, som skulle framföras på Anders Walls födelsedag, klart. Nu får jag spara det till en annan gång. Dock är det en sorg att det inte blir i år för det har potential..vi snackar tretal, metaforer och annat som gör ett tal värt att lyssna till. Dessutom kretsar det kring bokstaven L (som i Lerberget). Eftersom jag känner mig lite nere har jag idag beslutat mig för att stänga av min mobil och mailen vidarebefordras till min assistent. Jag återkommer imorgon. Innan jag loggar ut vill jag passa på att säga grattis till Erik som fick tjänsten!
På kick-off med New Wave Shanghai.
På kick-off med mina fd kina kollegor i Shanghai. En höjdare!!

tänk er än shysst våning...

Det är det jag tänker på. Det går inte så bra. Varför fixade jag inte lya när jag var i Svea undrar ni kanske. För att jag vill se var jag ska bo svarar jag. Nu verkar det dock inte finnas något att se på överhuvudtaget. lange nase på den som tyskarna säger! Jag har under dagen fått ett erbjudande som jag efter noga övervägande tackade nej till. Dela rum med en okänd för 219 E i månaden..alltså vi snackar ett rum, två sängar. Nä, jag förtjänar ett eget rum med lite privacy.

Jag har åkt tunnelbana idag. Först plankade jag men sen klarade jag inte pressen så hoppade av och gick och köpte mig en biljett. Eller faktiskt 10 stycken.
Under dagen har det trillat in bloggningsönskemål. Dagens date har jag gått och lett åt hela dagen. Jag börjar nästa vecka...:) Dagens outfit känns ännu lite väl utelämnande så istället har jag beslutat mig för att ge dagens sko en chans.
Snabb och Snygg, Grön och Skön! Från löplabbet kommer denna underbara gympadoja, årsmodell 2010.

Hur hamnade jag här?

Gomorrn allez (4 pers om man läser bloggstatistiken...blondinbella leder...)
Så var det ny dag och nya tag. Idag är mitt mission att besöka min blivande Solvay Business School och att ta tag i lägenhetssökandet. Ska jag bo själv eller tillsammans med någon? Utbudet får avgöra.
Gårdagskvällen var otroligt! Efter kontantkortsköp, nya numret är nu 0032489290708, gick jag och mötte Cigdem på Parlamentet. Hon jobbar för Olle Smith, folkpartist, och visade mig runt och presenterade mig för massa trevligt folk. Bland annat hej Olle och hej Cecila. Bara det var ju ashäftigt..tänk att Cigdem jobbar här varje dag...sjukt! Därefter var det hejdå-mingel en trappa ner på danskarnas liberalavdelning. Kände ju mig nästan hemma med det danske snacket! Efter lite cava där bar det av till en representation med den turkiska deligationen. Deras EU-minister är på besök och friends of Turkey hade bjudit in till en nyårsmottagning. Här vill jag lova att det var mingel på HÖG nivå. "tjena tjena, isabel heter jag" "var jobbar du" "vilket land kommer du ifrån" "ahh, hur länge har du varit här" "trevligt" "jaa verkligen"".... Om jag igår skrev att flygplatser är min rätta miljö vill jag idag tillägga att EU-mingel med ministrar, snittar och annan fantastisk plockmat med skumpa där en sopran sjunger några stycken ÄVEN är min rätt miljö. När servitören kommer fram och frågar om jag vill ha lite mer att dricka och jag svara med glimten i ögat "no merci, c'est bon" tänkte jag hur i hela friden hamnade jag här? Det var en galen kväll och att vara där, mitt i makten på något vis (det pratades ju givetvis om Turkiets medlemsskap i EU) jaa, det var bara crazy! Vi avslutade kvällen på en thai-resta och sen somnade jag fint på min madrass. En bättre start hade jag bara kunnat drömma om. Tack Cigdem, tack EU och tack Bryssel!

Bonjour Bruxelles

"På grund av tekniska problem står tåget still"... blev man förvånad när man hörde det meddelandet ur högtalarna på Öresundståget?! Dock löste sig allt ganska snabbt och vips var jag på ett rullande tåg som tog mig till Kastrup. Med i samma vagn satt en mamma och hennes son som kommunicerade på teckenspråk. Vilket fint språk det är! Lika väl som jag gillar att prata, lika väl uppskattar jag en smula tystnad. Att se deras kommunikation var riktigt häftigt!
Kom till Kastrup och mitt bagages vikt var det inget fel på. Allt flöt på som på räls. Insåg att flygplatser är min rätta miljö. Internationellt, business och rörelse! I like! Steg på planet med en Dagens Industri i handen och drömde om dagen då jag själv pryder förstasidan..:) Det var ett litet plan men ändå har SAS lyckats göra uppdelningen mellan Business, Extra Economy och Economy. Jag satt såklart längst bak bland de andra dödliga. Satt man längst fram fick man en sallad med ett varmt bröd, de i extra economy fick en sallad utan bröd och i economy kunde man köpa något från "cloud menyn". Som ni förstår landade jag hungrig.
Tog sen bussen in till stan och träffade Cigdem utanför parlamentet. En kort stund senare sitter jag nu i hennes lägenhet som är som att kliva rakt in i Carrie Bradshaws lya..häftigt! Om en stund ska jag ut och se vad Bryssel är för stad, är den något att hänga i granen? Dagens mission är iaf ett telefonkort.
På återseende!

Imorgon flyttar jag..

Nu har jag och moster tittar i världsatlasen och sett var Bryssel ligger. Jag har min guidebok och jag vet var i världen jag ska. Jag känner mig lugn som en filbunke! Planet lyfter 11.20. Avfärd Malmö 08.00. Ankomst Bryssel vid 12.20 tror jag det var. Ska bli gott att komma iväg, jag längtar!

Dan före doppardan

Sitter i Malmö och funderar på vad jag ska göra med mina sista 24 h i Sverige..för denna gången alltså. På listan står:

1. packa om väskan. 2 väskor ska bli 1. (vårkläderna får moster komma ner med sen)
2. köpa en guidebok om Bryssel
3. skriva ut viktiga papper
4. ha middag med familjen
5. fundera på om det blir taxi eller tåg ut till Kastrup. Säkra före det osäkra?
Var ute på en mycket fin drink- och vinkväll igår med Viktor! Vi hamnade på La Grappa på Lilla Torg. Rekommenderar! Chill stämning, mysig musik och gott snack! Sen hade de en rejäl handtork på toaletten. Är trött på dessa mesar som man hittar på de flesta ställen. Denna handtork var i stil med de kanadensiska och "vinden" var så stark att huden fladdrade. Resultatet blev iaf rena och torra händer - tummen upp!

RSS 2.0