Lördag - glad valborg!

Idag är det Valborg. Som student ska man vara i Lund eller Uppsala. Detta året hade jag helst velat vara i Uppsala för där har jag aldrig varit. Annars är valborgsfirande i Lerberget ett firande som inte går av för hackor! Där har vi tradition så det smäller högt. Det var mysigt när jag var mindre, då ställde alla kompisar sin cyklar på vår innergård. Det var tider då honungen flöt! Nu parkerar kompisarna sina bilar uppe på parkeringen. Time flies!
.
Valborg i Bryssel började med plugg hos Frida. Idag har vi löst Bryssels politiska problem. Imorgon kommer de ha en regering. Check!
.
Fick den bästa kaffemuggen. Pulverkaffe är inte så dumt ändå!
.
Sen gick vi till en park och firade Valborg i sann studentanda. Ungefär som Lund fast lite mindre folk.
.
Frida och Emilia.
.
Elof och Robin.
.
Ikväll blir det disco på Jeux d'hiver, en klubb inne i parken. Hörs imorgon! Bisous and over n out.

Fredag - mattanten har börjat konsulta

Förutom att ligga och snaska bakelse och drömma rojalistiska drömmar har jag idag blivit kontaktad av en deltagare från kunskapsresan:
.
Tänkte boka en styrelsemiddag för åtta pers på fredagkväll. Har du möjlighet att hjälpa mig med det?
.
Jamen självklart, underbart kul! :) Ringde till en restaurang och bokade, fixade bekräftelse på mail och vidarebefodrade till "kunden". Gott när man känner sig nyttig och kul att bli kontaktad av utomstående.
.
Brysselkål kan man äta i Bryssel!

Fredag - bröllop

Eftersom jag denna gången kunde jag inte närvara på plats så jag fick se vigseln via webtv. Bara det är ju coolt tycker jag, utveckling! Jag låg hemma i min säng, åt en prinsessbakelse och försökte få ner gåshuden till normalt läge. Den var dock bara i början som samma känslomässiga rus som jag upplevde på Victorias och Daniels bröllop sköljde över mig. Sen var det ganska plaint. Jag tyckte mig känna ett avstånd, en nervositet, en muntorrhet som saknades i Stockholm. Alla bröllop är säkert olika. Jag är ändå glad över att jag idag tog ledigt för att följa de lyckliga in i äktenskapets hus.
.
Saker jag reagerade på
.
Såg ni hur pappan förde Kates hand till prästen som sen la den i Williams. "från den ena till den andra" Självständig som man är är det klart att jag reagerar. Blir det kyrkbröllop för min del får pappa följa mig fram till altaret. Det tycker jag är en fin tradition. Men det där med handen kan vi nog skippa.
.
Vilken fantastiskt överdel Kates klänning hade. Spetsen var ju fenomenal. Jag vill ha på mitt bröllop.
.
Jag såg inte Victoria och Daniel. Kameramannen undvek kanske dem för att de inte skulle stjäla showen.
.
Den engelska drottningen - vilken powerkvinna. Alla sjunger God save the Queens och hon står tyst. Hörde att hon styr det brittiska kungahuset med FE-hand (järnhand).
.
pic from princeharry.co.uk
Kate och William innan de blev man och hustru. Hoppas de har lika kul om några år.

TGIF och HISTORISK DAG

Vem kan ha missat, idag är en historisk dag. Vi snackar bröllop mellan Kate och William. De engelska turtorduvorna som träffades på St Andrews ska äntligen få bli man och hustru. Jag säger Grattis!. Viktoria och Daniel är på plats, vilken fantastiskt dag för dem. De kommer minnas tillbaka till sin dag i somras och säker mysa riktigt extra gott. Love. Försökte titta på klänningen som Vikkan hade på sig igår men jag tyckte mig inte skymta någon bebis därinne. Lugn, var sak har sin tid.
.
Victoria och Daniel glider fram. Vilken dag.
.
Familjen Bernadotte och Westling samlade.
.
Hurra!! Sofia och Isabel skålar. Lyckliga och trötta efter ett rejält emotionellt rus.
.
Sen är det TGIF. Det har varit en kort vecka så TGIFhälsningen innehåller inte samma "ååå vad skönt att det är fredag som vanligt". Men fredag är alltid fredag och jag tar tacksamt emot.

Torsdag - Do you have the ananäs or the paraply?

Jag var nog i Sverige lite för länge. Satt idag på lunchrasten och pratade om väder och vind. Jag konstaterade att det regnade "really bad" när jag vaknade. Jag skulle fortsätta berätta att jag blev stressad eftersom jag saknar ett paraply. Dock kom jag inte så långt för när jag skulle översätta ordet paraply så var det blankt. Jag tänkte länge och väl, det började nästan lukta bränt. Sen formulerar jag meningen fast jag visste att något inte stämde:
.
I: - "how do you pronounce paraply in english, parapluie or para..?
SILENCE.
F: - Isabel, det heter umbrella.
GARV.
.
Jag gjorde klassikern, den bjuder jag på! Vet ni att ananas heter pineapple? Lägg annars det på minnet vänner...:)
Two in one

Torsdag - mattant

Jag har blivit en mattant. Kunskapsresan kommer till Bryssel nästa onsdag och mitt uppdrag är att styra restaurangbesöken. Vi kommer vara ca 22 personer som vid iaf två tillfällen per dag kommer behöva intag av föda. Vad vill jag bjuda på: Musslor så klart, och sen thaimat och sen lite annat smått och gott. Jag har ringt runt och bokat de flesta ställena. Hoppas inget går fel. Det är tre rätters som gäller och kvaliten ska vara som sällskapet, über!
.
År 2009, Kunskapsresan goes Istanbul. Fantastisk resa som gav mig oerhört mycket.

Torsdag - bib

BiB kan som vi förstått stå för så mycket. Vi har Bag in box, vi har Back in brussels men denna gången står det för back in business. Hej Brussel, jag är tillbaka.
.
Lovet hemma var det finaste på länge. Jag var runt överallt och ingenstans, jag planerade för framtiden och levde i nuet, jag lekte (klättrade på nimis) och jag var vuxen (deklarerade). I måndags kl 08.05 flög jag tillbaka till Bryssel och det var med en liten klump i magen. Jag vet att den kommer försvinna men acklimatiseringen brukar ta mellan 2-5 dagar. Vi är nu uppe i 4. Det artar sig.
.

Utanför Europa parlamentet.

Tisdag- jag är nog mest en I.

Tycker detta stämmer in på mig, vad tycker ni?
.
Interactive and Influencing
People oriented, friendly, sensitive and emotionally aware and concerned with others.
Enjoys social interactions and makes "gut" decisions and moves away from conflict.
Trust others, likes variety and wants harmony and social grace in her relationships.
Is animated, lively and and expressive with facial expressions and body movements.
.
Det fanns även en Direct and Dominant, en Steady and Stable och en Conscientious and Cautious. För mer info om olika personlighetstyper och för att lära känna dig själv så googla på DISC.
.
Facial expression samtidigt som kvajen är på. Ibland kan jag nog även vara en D.
.
Direct och Dominant
Is result-oriented, action-oriented, energetic, bold and concerned with tasks...

Tisdag - two in one

Hade jag fått ta med mig en sak till en öde ö så hade jag tagit med mig det perfekta halsbandet jag fick igår. Varför? Skulle det bli brist på mat så mumsar jag i mig bitarna och så får jag näring. Skulle det däremot visa sig att ön jag är på inte är öde, så kan jag ha på mig halsbandet när jag klär upp mig fint. Kanske skulle jag kunna bära halsbandet på en ö-date? Dock skulle jag då säkert undrat; är han ute efter mig eller mitt halsband...
.
two in one: halsband och godis. Kan det bli bättre?

Tisdag - TGINTR

Ligger fortfarande i sängen och väntar på att jag ska gå upp. Jag ska åka till Göteborg ikväll och jag vet inte om det är resfeber eller den braiga känslan från igår som sitter kvar men jag känner att jag har koll. Solen skiner och livet är najs!
.
Hade fått ett kul mail på FB med ett ny förkortning. En del människor har så snuskigt mycket pengar. Vi snackar personer som inte behöver vakna på morgonen, sätta på datorn och öva på intelligenstester för att sen få ett jobb som ger en en lön som går att leva på. They have loads of flis so to say. Ungefär som jag ska ha en dag. Iaf, att se dessa människor bilder på fb gör att man undrar när de ska get serious and get a real life. Min kompis skickade över kommentaren TGINTR - Thank God I'm Not That Rich! Tyckte jag var ganska bra sammanfattning av det hela :)

Måndag - pennan glöder igen

Hej,
.
Jag har gått på sparlåga på bloggen. Det har varit medvetet. Dels för att det varit full rulle på jordelivet och dels för att se om jag skulle sakna att skriva. Det har jag gjort. Jag har saknat att sitta och klura på små filurer som jag sen präntar ner och delar med mig till världen. (världen och världen....iaf till mina trogna läsare..:)
.
Under vecka som gått har jag besökt Malmö, Helsingborg, Köpenhamn, Stockholm, Markaryd, Svanshall och Ängelholm. Det tycker jag är ganska bra på 6 dagar. Jag har träffat mina nära och kära som förgyller mitt liv. De har gett mig energi, inspiration och kärlek - nu kör vi!
.
Dagens skörd: Var ute på en springtur imorse och hjälpte sen till att rensa i skogen. Grönt är skönt! Här goea Papps skogsmulle.

Måndag - diss för svenska systemet.

Jag vill operera mitt knä och jag vill att den bästa läkaren ska göra det. Läkaren heter Lars Wahlström och gjorde ett ypperligt jobb på mitt vänstra så let's go. NEJ. Systemet sätter käppar i hjulet. Jag är skriven i Göteborg, Lars opererar i Ängelholm. Problem. Region skåne vs region västra götaland. Två landsting = två kassor. Västra Götaland kommer aldrig betala för min operation i Skåne, den faller inte under specialistsjukvård. Istället ska jag behöva lägga mig under kniven hos en läkare jag inte känner, med en erfarenhet jag inte vet något om. "Det svenska systemet är så bra". I helv*te heller. Jag vill ha ett system där jag som patient får välja vem som ska skära av mitt senfäste och flyttar det några centimeter åt vänster. Vilken läkare jag får ska inte vara baserat på postnummer utan på ett aktivt val från patienten. Eftersom det är jag som får dras med rehabiliteringen och detta delvis är beroende av läkarens kompetens ska valet vara mitt. Det verkar som om jag får flytta till Lerberget. Ska det behöva vara så?

Måndag - hälsning från ovan

När man bor i villa får man vara med om mycket. Igår var jag ute och gjorde vårfint i skogen och idag vaknade jag med träningsverk i sidomusklerna. Bra! För en stund sedan ringde det på dörren. Det var Jehovas Vittne som kom och vill snacka lite skit. Sånt händer aldrig när man bor i Lägenhet. (troligtvis eftersom de inte har portkoden...) Iaf, en eloge till alla som går och knackar dörr! Nu var det två herrar i 60års åldern som förklarade att "jesus, han tar bort världens synd". Shysst! Jag fick ett informationsblad som jag ska lämna över till Pappa och Laila. Söndag 17/4 kl 20.30 är det samling i Rikets sal på Industrigatan.
.
.
Jehovas Vittne är verksamma även i Bryssel berättade männen.

Söndag - ny vecka imorgon

Imorgon börjar min veckan nr 1 av ledigheten. Jag ska enjoya! Ni som vill ringa når mig på mitt svenska nummer.
.
Måndag: Plugg i Lerberget.
Tisdag: Köpenhamn och Christina.
Onsdag: Malmö och Moster
Torsdag: Mormor i Markaryd.
Fredag: Mormor i Markaryd.
Lördag: Stockholm med Sofia och Elin.
Söndag: Stockholm med Sofia och Elin.
.
Det är fart och fläkt, tummen upp!

Söndag - sis; söndag i sol.


Titt ut, här är Lerbergets bästa solspott.
.
Nytt träd inhandlades på handelsträdgården i Ängelholm.
.

Årets första grillegille är nu avklarat. Mums.

Lördag - Skåne

Jag sitter på båten och tittar mig omkring. Folket är bleka, feta och bär på det ena ölflaket efter det andra. Dialekten är grov, grötig och snacket handlar om hur mycket alkohol och godis som ska eller har inhandlats. LCHF? Jag har slagit mig ner vid ett äldre danskt par som liksom jag sitter här och observerar. Det känns som att jag är på Hörby marknad. Jag inser att jag måste byta glasögon. Av med Brysselbrillorna och på med Skånebrillorna. Ombyte förnöjer Isabel..ombyte förnöjer. Aurora har börjar röra på sig. Jag är hemma om 20.

.

Körde tåget till Helsingör och sen båten över. Den mysiga vägen till Helsingborg.
.
Jag är nu hemma i Lerberget. Det luktar tång och det luktar gott. Familjemöte nummer uno har inletts. Patrik och Tinas lägenhet står på agendan. När ska byggarna komma? När ska slipmaskinen inhandlas?
.


Lördag - I Sverige

Danmark välkomnade mig med sol och 12 grader. Fint!

.

På flygplatsen imorse fick jag bevisat att jag är dåligt på ansikten. Är bra på att minnas detaljer i folks berättelser men ansikten, där måste jag shape up. Kommer till flyggaten och ser en blond tjej som jag känner igen. ”Det måste ju vara Louise från vattenfall. Konstigt att hon är här men det måste ju vara hon tänker jag”. Vi bordar planet och framme i Köpenhamn kan jag inte hålla mig mer. ”Louise….Louise ropar jag högt…heej…hur är det” Hon kände igen mig också och jag pustar ut, det var Louise. Sen börjar vi snicksancka. Efter ett tag ställer hon frågor som Louise redan vet svaret och min tankar skena!! ”vem i hela friden är det jag pratar med” Situationen blir ohållbar för hon vet ju att jag inte vet vem hon är. Du heter inte Louise va” Nej, svarar hon. Då trillar polletten ner. Det är ju Gabrille som pluggar juridik på ULB. Bra isabel, bra där!  Våga prata – våga lyssna säger jag, men se först till att du har koll på vem du har att göra med.

.

Lite flygplatsgott och en kaffe från starbucks. Köpte även en gigantisk blueberry muffin som slank ner innan kameran kom fram.


Lördag - snart i Sverige

Jag har vaknat före utsatt tid. Jag har resfeber och tycker det ska bli spännande att komma hem.
.
Jag kom hem sent igårkväll; var på middag med Frida och hennes gulliga kompisar som är på besök och mötte sen upp Eduardo. Jag pratade om kungafamiljen och han om Berlusconi. På franska - det tar sig! Körde sen en improvisations packning vilket resulterat i en alldeles för tung väska. Dock, jag har 20 kg till godo - tack SAS. Jag sitter på 16C, valde min plats när jag checkade in online. Måtte allt gå bra! Hörs i eftermiddag!
.

Isabel tipsar; att skriva en ansökan

Tänk på att personen som kommer granska din ansökan max lägger 1 minut på den. Du är en av 1500 ansökningar som kommit in. Hur sticker du ut? Det gäller att snabbt fånga läsaren intresse för att sen behålla det. Du måste inom 10 sekunder berätta vem du är, vilka erfarenheter du har och varför du söker tjänsten. Sälj dig själv! Var trovärdig, övertygande och konkret.

.

Jag lägger ofta upp mina ansökningar i tre partier:

.

1.     Varför jag söker tjänsten och vilka egenskaper jag har som gör mig till en attraktiv kandidat.

.

2.     Mina tidigare erfarenheter som är relevanta för tjänsten jag söker. Var konkret och ge exempel. Vad har du lärt dig av att ha jobbat i glasskiosken eller på äldreboendet?

.

3.     Ge exempel på mjuka sidor hos dig själv, intressen och vad du gör idag. Finns det någon som är extra intressant för tjänsten du söker? Håll dig kort. Vem du är utrycker sig mer än vad du tror i de två föregående styckena; dvs du är vad du har gjort och vilka erfarenhet du har.

.

LYCKA TILL!

.

Ps, glöm inte närverkandet – att bli rekommenderad kan vara vägen in.


Fredag - TGIF!!

Fredag!! Och imorgon vid denna tiden är jag på väg till flygplatsen! Det är något att fredagsfira!
.
I'm coming home, I'm coming home, tell the world that I'm coming home..
- Coming home, Diddy, Dirty Money

Torsdag - min dag

Idag har varit en dag jag kommer minnas som en riktigt bra dag, jag har myst! Jag vaknade ganska sent eftersom jag var på TD igår. Förställ er en cementbunker där man köper öl i plastglas för 1 E. När man druckit upp 4/5 av ölen slänger man plastmuggen med den kvarvarande ölen bakom ryggen. Där har ni TD och det är så de belgiska studenterna roar sig 4 gånger i veckan. Jag föredrar kåren i Jönköping men detta var kul, om än sjukt skabb. Ganska stor kontrast till Push i Göteborg. Ombyte förnöjer?
.
TD. Ni ser cementen i bakgrunden...
.
Var på förfest med Eduardo och Morena som går i min franskkurs. Vi lekte vikingoleken.
.
Hade lunchmöte med Frida kl 13.00. Vi träffades på Chez Theo på skolan. Jag hoppade soppan idag och körde på snittsel och pasta. Sen avhandlade vi (jag) allt som hänt på TD. Därefter gick sen ut och lapade sol samt premiäråt våren första glass.
.
.
.
Stack sen hem och ringde och bokade restuaranger inför kunskapsresan som kommer hit i Maj. Berättar mer sen...
.
Ikväll har svenskarna varit ute och ätit påskmiddag på en thairesta. Gott och mysigt. Har träffat så fina människor här i Bryssel som förgyller min vardag. Alla är ganska olika och det är kanske det som gör det hela så roligt. Mångfalld förnöjer!
.
Thai.

Torsdag - jag saknar för att jag älskat

Igår var det ett år sedan en kompis mamma gick bort. Johanna har levt ett år utan sin mamma. Jag är inne på mitt tredje. Det första året är jävligt. Det är en enda stor dimma. Den döda personens jordeliv ska avvecklas, papper och kläder ska slängas och hus ska säljas. Samtidigt i denna känslomässiga berg och dalbana ska ens eget liv gå vidare. "the show must go on". Johanna skrev igår en minnesrad på sin facebook och många av hennes vänner skänkte henne en extra tanke. Om ni undrar hur det är att leva utan en mamma så läs Kajsas inlägg. Den är right on. Även om fantomsmärtan ständigt är närvarande så vänjer man sig vid den. Den blir hanterbar för smärtan är det som påminner dig om att du har älskat....
.
Kajsa: Att förlora en mamma är som att bli amputerad på en kroppsdel. Och man har ständiga fantomsmärtor. Men i smärtan finns kärleken och det livslånga minnet av att ha upplevt henne. Den finaste av mammor. Din mamma. Min mamma. Styrka. Innerlighet. Och hopp. Till dig.
.
Johanna: Vi sörjer för att vi älskat. Det är kärlekens pris. Kärleken är störst av allt och den är evig...
.
Kärleken evig oavsett var man befinner sig.

Onsdag - slottsskogen finns även i Bryssel

Jag har hittat en sagolik plats. Där finns en stor park, stora gräsytor och i mitten en sjö där man kan ta sin älskade på en roddtur. På gräset kan man spela fotboll, man kan ha picknick och på stigarna runt omkring kan den hurtige motionera. Idag var jag en av dem.
Dagens PW - CHECK!
.
Fab park inte långt från mig.
.
Stora ängar med vitsippor. Vårtecken yes!
.
Parken har allt, även en ridskola. Jag är tyvärr för gammal...
.
Nu mat och sen möte med mina franskkurskompisar. Francais on.

Onsdag - odagen

Vilken odag det har varit idag. Låg kvar i sängen imorse istället för att gå min PWrunda. Kom till jobbet (skolan) och kände att jag lika bra kunde stannat hemma. För att ändå göra något vettigt, och något som jag tycker är kul, tog jag mig tid att underhålla mina relationer med vänner från när och fjärran. Fingrarna gled snabbt över tangenterna medans jag manövrerade facebooken, skypen och mailen.
.
Lunchade med Frida och så kom Marie och lämnade information till en skoluppgift. Sen hamnade vi mitt i en protestmarsch. Jag avundas människor som brinner så mycket för något att de bestämmer sig att rita banderoller och sen gå ut och protestera. Har vi svenskar det i vårt blod? Jag har det inte, inte ens på självaste första maj. Jag är kanske för blå? Och då är jag ändå mer åt det gröna hållet.
.
Jag gillar kontraster. Här står rolls-roys och glänser medans demonstranterna går förbi.
.
.
Härlig sopplunch i inspirerande miljö....
.
Det blir promenad nu istället. Klockan är över 18.30, solen lyser och det är varmt ute.
.
/Isabel
.
Ps, det slog mig just nu att det finns en bar i sthlm som heter Obaren. Har man en odag kanske man skulle gå dit...

Tisdag - mål

Kortsiktiga mål måste vara nåbara. Var är jag nu, vad är mitt mål och hur kommer jag dit är delfrågor som måste kunna besvaras. Sen handlar det om action.
.
Ett av mina mål under påsk är att ta en ny profilbild till facebook. Min nuvarande bild är från en bänk på Brooklyn Bridge i New York. Elin frågade för en tid sedan "du har suttit ganska länge på den bänken, kanske läge att byta?". Frågan var berättigad. Jag har suttit där sedan november 2009, jag börjar känna av sittsåren.
.
Var är jag nu: gammal bild på facebook.
Mål: Ny fräsch och aktuell bild på facebook.
Hur kommer jag dit: Eftersom jag inte äger någon kamera sitter jag i shajten, min mobilkamera i all ära men om ljuset är fel blir fotona likaså. Antingen får jag köpa en egen (hur modernt är det att köpa en minikamera, gör man det idag?) eller så får jag se till att hamna i blickfånget för någon annans. Jag har en känsla av att jag kommer lyckas med mitt mission! :)
.
En bild säger mer än tusen ord.
.
Bilden säger: Isabel har det riktigt gott i NY.

Tisdag - krig

Satt och tänkte på världen. Vi ska vara dessa moderna människor i det moderna samhället. Jag öppnar cnn.com och ser den ena rubriken efter den andra som talar om konflikter. Elfenbenskusten, Libyen, kvinnor som blivit våldtagna, svenskar som blivit skjutna... Sen piper det till i min mobil "diskmaskinskrig coming up". Vad hände världen? Har vi inte kommit längre? Vi må leva i informationssamhället och tekniken har säkerligen fört vårt samhälle framåt, men som människor går utvecklingen sakta..mycket sakta. Det känns som att det bara är cancercellerna som har hängt med i teknikens evolutionstakt. Jag skäms över de giriga människorna som får mig att tro att jag lever genom en historiebok.
.
Ps, och inte ens i Belgien kan man styra upp en regering. Vi snackar snart ett år utan styre, i landet där jag bo. Verkligheten utanför mitt fönster. Två grupper, två språk och en låda pommes frites!

Tisdag - ändrade planer

Det har blivit ändrade planer för min och Antons Frankrikeresa, det är inställd och skjuten på framtiden. Ibland måste man vara flexibel. Istället kommer det att bli en tur till Sverige redan till helgen. Sen blir det Skandinavien för mig fram till 25 april. Med mig till Sverige följer plugget och löparskorna. Måtte det bli fint väder fram till påsk - fräknarna behöver underhållas!
.
Sverige - here I come!
.

Mormor - here I come!
.

Påsken - here I come! Glöm inte skicka påskhälsningar, trevligare med snail mail än e-mail.


Måndag - i disco käfkäf

Sitter och inväntar att klockan ska bli fem. Skolan har två kafé; käfkäf och yoyo. Vi snackar gangstagung. Egentligen heter det ena kaffet  Kaf-Kaf men det är roligare att säga käääfkäääf. *ontzontz* Det spelar R&B och discodans och det känns mer som att jag är på en klubb än sitter på skolan. Hela miljön är väldigt märklig. På menyn finns vin och öl, slå det traversen i Jönköping! Men jag gillar traversen bättre. Här är inte ens kaffet gott...men vad gör man. Klockan 18.00 är det dags för grupparbete 2 med Carla och Alejandro. Carla skickade sitt bidrag och det var ett worddokument med allas namn. Tack, jättesnällt.

Måndag - premiär för pulsklockan

Min pulsklocka är invigd. Jag var uppe med tuppen imorse och hann med 40 min PW (powerwalk) innan jag hoppade i duchen, fick i mig frulle och gick iväg till skolan. Blir en lång dag idag med AUEA (arbete under eget ansvar), lunch, lektion och sen grupparbete. Hinner jag blir det även en tur till gymmet och lite knäböj.
.
Min frulle. Insåg efter att jag ätit upp ägget att jag hade glömt lägga på en klick kalles. Bummer!
.
Nu är det pluggipluggi!

Måndag - verkligheten in my face

Det dröjde inte länge förrän ett av mina bollplank tog mig tillbaka till verkligheten:
.
A: Hallo Isa. Lite tveksam till ditt projekt. Du måste titta på verkligheten....
Isabel: Min idé är ju genial!!! :)
A: Ja, du får göra vad du vill och jag tycker det är kul med dina ideer.
.
Jag gillade A:s inlägg nr 2 mer än inlägg nr 1. :)

Söndag - ny energi

Jag vet inte var energin kom ifrån men jag känner att jag lever. Morgonens ångestkänsla är borta och mina tankar är åter på full spinn. Kanske inte som Taz spin (animerad tazmanian devil figur) men ändå. Tror caféesöket gjorde susen! Älskar att få sitta lite för mig själv och spåna, titta och observera min omgivning. Förutom att plugga på fiket så satt jag och spånade på min fiktiva affärsplan. Eller ja, alla affärsplaner är väl egentligen fiktiva innan de förverkligas. Jag vet dock inte om jag kommer förverkliga min plan eller om jag mest gör den för skojs skull. Tankarna och konversationen jag för med mig själv är inspirerande och de ger mig boost. Sen pratar jag med någon annan, kunden, och då kan det visa sig att min affärsplan stöter på patrull. Min väg och vision innehåller pitfalls som jag inte tänkt på. Just därför älskar jag förpratat jag har med mig själv. I det snacket är planen redan genomförd, miljonerna är insatta på kontot och jag är the Queen of the world. I världen som bara består av Me, Myself and I är allt möjligt. Givetvis även i den andra men inte lika friktionsfritt. Dock, jag gillar ju utmaningar så real life, shoot!

Om jag inte får planera och blicka framåt tappar jag gnistan.
-Göran Dreveborn
.
Sådan far sådan dotter.


Renovering i Lerberget. Gillestuga blir till rum. Med rätt kunskap kan man göra mkt.

Söndag - helgens bilder

Hade glömt sladden till telefonen. Här kommer som utlovat några bilder, enjoy!
.
Sofia äter frulle på Flagey. Likaså gör fotografen.
.

Har nu testat Macarons. Jag förstår inte grejen. Gör Sofia?
.

Ser ni vad jag ser? Jag ser 24 grader celsius...
.

Vårens färg är som vi vet orange. Linne från Zara, 22.95 E.
.

Brunt gummiarmband med texten "Happiness, Love, Peace" och "enjoy life". 2 E från en liten gatubutik med krimskram. Här i fin kombination med mamsis länk.

Söndag - tradition - långt inlägg

Min söndagstradition har tagit mig till le pain quotidien i Ixelles, området där jag bor. Jag har skolgrejor jag måste jobba av. Det kommer blir en intensiv vecka och det är lika bra att förbereda sig så gott det går.
.
Sofia åkte tillbaka till Sverige imorse. 08.30 ringde taxichauffören på dörren och jag gick ensam och la mig i sängen igen. Kände mig en aning tom både bollen och i kroppen. En söndagsångestkänsa smög sig in samtidigt som jag släppte iväg Sofia. Har uppskattat Sofias sällskap som tusan och helgen har varit en 5/5. Fredagen blev lugn med indonesisk middag på resta och sen en fördrink hos Frida. (älskar att förfest nuförtiden övergått till fördrink..we are growing up!) Solen och 22 grader väckte oss på lördagen och vi gick in mot centrum. Satt på fik och lapade sol, åt ost och drack öl och kaffe. Just i de stunderna älskar jag mitt liv..förvisso annars också men just då mår jag så bra! Bilder kommer sen!
.
Vi fortsatte in mot centrum och avverkade den ena affären efter den andra. Jag är ju egentligen inget jättefan av shopping, därför är det så kul att gå med någon som får igång mig. Jag har nu tre nya plagg i garderoben. Bilder kommer sen!
.
Sen hamnade vi vid caféområdet. Det är här det roliga börjar. Det var helt packed för solen lyste och alla ville sitta ute. Efter att ha stått och hökat efter ett eget bord i några 10-minuter gav vi upp och gick fram till ett upptaget bord men med två lediga stolar och frågade om vi fick sitta här:
.
Sofia: hey guys, can we take these?
Guys: yeah, have a seat.
Isabel och sofia överlägger på svenska....
Guys ( efter ett tag): How did you know we where from Greece?
Sofia: we didn't. U from Greece? I only said guys.
Guys: Ahh, We thought you said greece or geeks.
Isabel och Sofia: That's funny....Isabel och Sofia börjar prata engelska...
.
Samtalet var igång och jag repeterar; våga prata - våga lyssna! Det är fantastiskt kul. Nu har vi blivit kompisar med två greker från Athen. Hello Gerry and hello James. See you again sometime soon.
.
Livet kändes så härligt att bubbel var det ända rätta. Världsvana Isabel beställer in vad hon tror är bubbel rosé. Något går fel och en trött flaska vanligt rosévin kommer in. Ahh, tusan! Nästa gång blir det nog bättre. Sen är ju rosé alltid rosé så det slank ner. På vägen hem tog vi en våffla med chocklad.
.
Igårkväll blev den ett restaurangbesök innan vi åkte hem och packade Sofia väska. Sofia; underbart att ha dig här. See ya around, kanske i Grekland?! :)

Fredag - Waterfall

Igår var jag ute och träffade en gäng Vattenfalltraineer. Åå vad jag älskar att känna på businesslivet, att träffa personer som är aktiva och jobbar internationellt och som är sådär trevligt och har intressanta historier att berätta (eller har social kompetens, same same?!) Me like, jag vill oxå! Min restaturangbokning hade gått fram genom luren och vi fick två bord på restaurangen Chez Léon mitt i turistsmeten. Många åt *trumvirvell*, mussels from Brussels. Likaså gjorde jag men varierade mig genom att beställa gratinerade mussles à la escargots. mums!! När magarna var mättre drog vi vidare till Delirium och smakade på deras 2500 olika sorters öl. Jag testade dock bara en gammal goding; en chimay triple.
.
Sofia och hennes trevliga traineekompisar. Sverige, Tyskland, Polen, Holland och Irland var var representerade.
.

Mina gratinerande musslor. De slank ner vill jag lova :)
.

Fredag - TGIF!!

Det verkar som om sopgubbarna i Bryssel har tagit TGIF hela veckan! Så här har det sett ut utanför min port hela veckan. Strejk mån tro?
.

RSS 2.0