Måndag - mysteriet med svampen

.
I Sverige har vi white boards när läraren skriver på tavlan. Här kör vi med green boards. Skolan måste ha uppgraderat från svarta till gröna tavlor för den är ju sprillans ny. Dagens problemlösartanke kom på International Businesslektionen. (läraren hoppade inte på mig idag utan istället var det min granne Emilio som satt illa till) Hur som, när läraren har använt allt ledigt utrymme går de alltid fram till svampen som ligger bredvid tavlan, höjer den och suddar ut vad de just har skrivit - utan att blöta den. Mina fråga är - vem ser till att svampen är fuktig? Det är likadant på de andra lektionerna. Kanske har någon som jobb att varje morgon ta ronden i alla klassrum och fukta svampen..jag vet inte hur det går till men innan jag lämnar Bryssel ska jag lösa mysteriet med svampen.
.
Har signat upp mig för ett gym nu. 150 E för tre månader, de känns i kassan. Dock slapp jag inskrivningsavgiften på 27 E. *blinkblink* Ska träffa min PT på torsdag och göra lite knäböj för knäet är inte hundra gunnar. Midnattsloppet närmare sig!
.
Här är min grupp för grupparbetet i International Business. Vi ska välja ut ett land och lägga fram en attraktiv strategi för att exportera vår produkt till Kanada. Hela EU är nästan samlat; en svensk, en grek, en belgare, en spansk och så jag. (Rättelse: EU består av 27 länder..)
.
.
Howdi!

Söndag - resumé av helgen

Borta bra men hemma bäst. Bryssel har blivit hem. Jag trivs fantastiskt bra måste jag erkänna! Själva grejen att jag förstår vad som sägs, att jag förstår vad skyltarna förbjuder och att jag ändå inte förstår allt - den kombinationen är dajlig! I Tyskland förstod jag inte många knop vill jag lova och now, looking back så tror jag att jag valde rätt språk där i 5an när man skulle kryssa i franska- eller tyskarutan. Jag är nog lite mer fransk än jag är tysk har jag kommit fram till. Jag har iaf brunt hår. (försöker här dra en parallell till fransyskorna som oftast är brunetter)
.
Köln var en mkt fin stad! God mat, sjukt god mat!!!, kanon shopping och kulturella inslag lite här och var. Jag köpte ett par skor för 10 E, egentligen för små men för under 100-lappen kan man inte begära att skorna ska sitta som gjutna. De var snygga! Sen köpte jag en skolväska som är mer fancy än ryggsäcken. Man går ju ändå på Solvay! På väskan återfinns dessutom en liten tassel à la Montezami. Now we're talking!
.
Helgen har varit ganska lugn och vi har testat på det bästa Köln har att erbjuda:
Jag och Linnéa med varsin Berliner. Typ som en sockerbulle med sylt i.
.
Har ni sett vilken feting Bratwurst?! Den hette tom XL och yes, hela slank ner! Fantastiskt gott med en rejäl körv!
.
I Köln dricker man Kölsch, den lokala ölen som bryggs på diverse bryggeri, i 0.20 L glas.
.
På torsdag börjar den årliga karnevalen i Köln. Att ha en kostym är ett måste!!
.
Slappe hemma hos Linnea.
.
Var och lunchade med Linneas coola oma (farmor)! Vi åt kinesisk och jag påmindes om hur det var på luncherna i Shanghai; förstod inte mycket av vad som sades med maten var god och stämningen trevlig!
.
Var inne i Kölner Dom och tände ett ljus för mamsi. Fantastisk kyrka - en av de största och mäktigaste jag någonsin besökt. Främre delen av kyrkan var dock avstängd för biktning. Tänkt att få vara den fluga som kan smyga sig in mellan skynket och lyssna på vad som sägs...
.
There u have my wknd, snabbspolningsversionen. Ahh, jag höll på ju på att glömma den viktigaste bilden. Insåg att jag hittat hem hos Linnea när jag såg denna skylten:
Vi ses imorgon igen! Det kommer blir en lugn vecka med fokus på mig själv, min franska och min träning. Om jag var ung förra vecka kommer min rätta natur fram under denna..:)

Fredag - Köln!

För några timmar sedan kom jag till Köln. Innan dess hade jag hunnit med tre timmars franska lektion! Jag kom i tid, hade gjort läxan och kunde levera. Sa även till min lärare att hon hade en fin klänning. Fjäsk? Nä, ett sätt att öva min förmåga att ge komplimanger (på franska)! För övrigt hade hon den bruna skinklänningen som fanns på H&M i julas. Varje gång jag gick förbi den så undrade jag "vem i hela friden köper denna". På Mrs Murielle satt den dock som en smäck och gick väl ihop med hennes orangea hår. Hon är tuff madame!!
.
Köln har börjat bra. Satt bredvid en amerikan på vägen hit och denna gången var det han som inledde konversationen. Satt med min franskaläxa och han "so, you are studying french" Som sagt, det behöver inte vara så svårt! Det visade sig att han kom från New York och jobbade på en franska bank. Har fixat jobb där nu så i augusti är det jag som flyttar till New York. Nä, gick ni på den lätta?! ;) Han var här på några möten och imorgon skulle fru och barn flyga in. Vi kom till köln och gick iaf och åt en bratwurst och lite kål. Mums!
.
Thomas från New York.
.
Jag lyckas inte nå Linnea på hennes nummer så just nu sitter jag på Starbucks och äter en fredagskaka. Denna veckan har inte varit en bra LCHF-week. Dock fick jag massvis med inspiration av Thomas för han berättade att han hade startat den första LCHF hemsidan redan innan atkins registrerat sin. Jag köpte hela historien men ahh, nu när jag har googlat vet jag inte riktigt vad jag ska tror. Jag är nog lite naiv ibland men hur som får jag roliga historier på köpet!

Tordag/Fredag - Plux!

Jag rekommenderar alla att PLUXA! Kom hit en torsdag så tar vi en sväng om vid Place Luxembourg! Det var fräscht! Kom dit och såg en en massa människor vid ena hörnet. "Där verkar det vara kö - dit går vi".
Lärdom 1; gå aldrig till tomma ställen, där är det alltid dåligt.
Lärdom 2; kö är inget hinder om man har de rätta klackarna.
Lärdom 3; bara för att det står mycket folk i ett hörn behöver det inte betyda att det är en kö.
.
Folk chillar och minglar.
.
Inne på Ralph's.
.
Vi mötte upp Cigdem och gick sen till stället Ralph. Kom in, fick ett bord och sen var det mingel och allmänt snack. Mycket trevligt! Utbytte några vänliga fraser med en fransman och jag kunde ju inte annat än att gå in och visa bilden på mig själv som jag just hade lagt upp på bloggen. Helt plötsligt blev stämningen sådär konstig och han bara försvann. Jag undrar så varför?! Han förstod nog inte att jag skojade, lille vän..;) Han kompis stod dock kvar och försökte övertala mig om att sälja in Frida till hans frus brors modellagentur.
Jag ska skicka in denna bilden imorgon:
Samtidigt kommer jag skicka in denna på mig själv. Hade varit så sjukt najs att äntligen bli upptäckt.
Nattinatt, over n out from Ixelles!

Torsdag - mulet, grått och duggregn

Jag ligger på minussaldo på sovkontot. Inte bra och jag börjar känna mig lite low MEN, inget ont som inte har något gott med sig; jag kommer att ha varit ute minst 6 dagar i rad. När hände de senaste? Typ Kos 2002. Hatten av och I'm alive!
.
Ikväll bli det AW runt Plux, Place luxembourg. Någon har varit fyndig och gjort ett verb av Plux och således ska vi Pluxa. Förväntningarna är skyhöga. Dock, med mig, Cigdem och Frida kan det inte är bli annat än succée..;)
.
Imorgon bär det av till Köln. Helgen ska spenderas med Linnea och och det ska bli så underbart fint! Chill, bara vara och lite tysk käse! Jag och Linnea bodde på samma studentboende (gamla hlk) i Jönköping och jag har saknat att ha henne så nära som vi hade varandra då. Klart att man inte hade velat stanna i jkpg för alltid men ibland är det tomt att vännerna är så långt ifrån varandra. Jönköping, Stockholm, London, Göteborg, Köln och Svanshall --> jag saknar er!
.
Jag och Linnea i Playa del Carmen, Mexico. I helgen blir det nog en eller två portioner Guacamole, lätt!
.
Tacos mexican style. sjukt gott.
.
på stranden, nyårsafton år 2009. Tänk om man hade den täänen nu. Lycka.

Torsdag - registrering

Ska gå och registrera följande kurser:
.
1. International Business
2. Politique Economiques et Integration Européennes
3. Eu and the rest of the world
4. International Marketing Strategies
5. Strategy
6. Cours de francais langue étrangère
.
Jag måste ha 30 ECTS för CSN och JIBS. Jag har 29, that must do!
.
Kör första maskinen tvätt sedan jag kom ner. Igår var det kris men med lite handtvätt löser man det mesta. Fick en tvättmaskinslektion av min roomie och nu vaskas det. För övrigt måste jag ge cred till min roomie. Sa igår till mig att jag gärna får bjuda hem folk. Nu planeras det för fest! Ger man handen - tar man hela armen ;) Har haft lite meck med hyra, har inte fått BIC och IBAN att stämma, och trots att jag bott här i snart en månad utan att betala ett öre har han varit snäll och vänlig. Hade jag agerat så? Nix, tror inte det. Maxime är en riktig pärla!
.
Ost- och korvplock från gårdagens pubbesök.
.
Alberto y Cristian från Barcelona. Sommarens resa är planerad! Fick en lektion i Spain vs Catalan och försökte även lära mig säga Gracias med den härliga läspningen. De svenska orden vi skickade med dem var hej, hej då och puss puss. Originellt.

Onsdag - Harward

Idag har varit en bra dag! Kurserna övertygar. Analyserade ett case om caterpillar på strategin. Caset var från Harward Business School och jag kände hur jag gled bort från bulldozers och istället in på strategin om hur mina framtida barn ska kunna gå där. (jag erkänner, jag är svag för skolor med anrika namn) Om jag läser case från Harward är ju en rimlig utveckling att mina barn faktiskt get in. Hur häftigt hade det varit? Riktigt häftigt!
.
Mina två nyfunna kompisar från flyget har åkt tillbaka till Sverige. Har haft tre roliga kvällar och lärt mig massvis om öl. Eller jag lärde mig - nu kommer jag mest ihåg smakerna. Det hela är en shysst historia och jag är riktigt glad att jag inledde den där konversationen på flygplanet. Drog någon dålig kommentar om safety-flytvästen och sen var det igång. Det behöver inte vara så svårt som vi svenskar ofta gör det. Jag säger konversera mera och hitta guldkornen som finns runt omkring dig. Våga prata & våga lyssna. Det är dagens tips!
.
Jag har fått höra av vi i Sverige är snål och egoistiska. Kan ju säga att idag har jag lärt mig att EU (och därmed Sverige) är världens största biståndsgivare! CHECK! Tummen upp för EU and the rest of the world!
.
Om en liten stund ska jag och Frida iväg och möta upp spanjorerna. Vi trillar in vid 20, de vid 21 - cultural clash!! Why already at 20? Cus that's how it works in Sweden. Ju tidigare man går ut, desto tidigare får man gå hem. Det är ju en dag imorgon oxå! Har grundat med mat. Erasmusmatsedeln är tillbaka:
.
Pasta, I say no more.

Måndag - busted

Jag gör denna extraterminen för att utvecklas som person. Efter 4,5 intensiva år skolmässigt men även privat så är jag här för att njuta, ha kul och växa som person - jag ska släppa sargen! Vill bara poängtera att njuta och att ha kul för mig inte innebär att ligga och chilla. Måste hitta på nyttiga saker, typ som att lära mig saker om internationell marknadsföring.
.
Första kursen idag var Strategy. Hade ett omfattande case om Walmart och jag kan lova att jag idag fick nytta av min "lär dig läsa snabbt kurs" som jag fick av pappa för några år sedan. Jag hade 20 minuter på mig att läsa igenom texten. Handrörelsen flög över pappret och jag fick in det ena ordet efter det andra. Sammanhanget satt där - check och jag sprang till skolan.
.
Nästa kurs var International Marketing. Ännu ett case. Detta hade jag inte hunnit att gå igenom. Fel av mig, jag vet men vad var sannolikheten att jag skulle åka fast? Zero. Kommer till lektionen och alla får tilldelat sig några papper med pilar och bokstäver. Det är för alternativen ni ska rösta på. Ajaj, detta kommer inte gå bra känner jag och vips dyker läraren på mig. "varför anser du att Jolliibees internationella marknadsstrategi var felaktig" "eehh, sorry but I haven't read the case. I havent been able to reach it from the intranet." Lärarinnan blänger argt på mig och läxar upp mig inför klassen. Jag försöker kontra med att "BUT, I have tried their hamburgers....think I prefer their milkshakes though...and since they are not that known outside of the Philippines I would say that their strategy from an international perspective could have been better" Fel svar "probably you shoulden't judge their plan depending on the taste of their hamburgers". Kan jag inte det kanske? Jo, jag vet ju varför inte jollibee har lyckats etablera sig i Europa. Svaret är enkelt: Jolliiebees hamburgare är inte goda. De har alltså fel strategi redan från början. Tror ni att ni kan hitta svaret i någon strategi eller bland akademisk kunskap så lycka till. Jag förstår att Lärarinnan ville ge mig ett knäpp på nästan och hon lyckades, men faktiskt så är det även viktigt att vara ute i verkligheten och se what is going on. Det är jag som är kunden och det är jag som väljer att gå till McD istället för Jolliibee. Hur som...kände att jag svävar ut här men iaf, men vad jag vill säga är att denna situationen utvecklade mig som tusan. Aldrig förr har jag kommit oförberedd till en lektion (eller jo, men jag har aldrig förr fått stå i skamvrån) Denna gången tappade jag iaf inte talförmågan utan gjorde det bästa av situationen. Jag tyckte faktiskt att jag skötte det hela rätt bra! Nu ska jag fira med att gå till Café Belga.

Måndag - BIB

Jag är tillbaka i Bryssel, BIB - back in Brussels, efter en underbar vecka i Svea, mitt älskade hemland! Göteborg välkomnade mig med soligt väder och det var även sol igår när jag flög tillbaka. Cirkeln slöts och Göteborg, je t'aime! Forever and ever MEN, Bryssel Je t'aime aussi - mitt hjärta är stort.

Göteborgsskärgård.
.
Efter tentan i Jönköping har jag kört sparlåga på bloggen. Vaknade upp på fredagmorgon och kände do more - talk less och maxa tiden i gbg! Fick istället iväg lite ansökningar till diverse traineeprogram, sörplade några kaffekoppar på brödet (le pain francais) och fick kvalitetstid med mina två extrafamiljer i Göteborg. Detta genom en fin AW på restaurang ETT. Aw:n följdes av födelsedagsfirande på Kings Ahead på andra långgatan. Först Ett på avenyn, sen Kings Ahead på andra lång. Kontrast? Lite, men varför vara smal när man kan vara bred?
.
Utgången på lördag.
Jag sammanfattar det som en fulländad kväll! Middagen var utsökt (kallrökt lax med ört och potatisterrin följt av en himmelsk chokladkaka. Till detta bubbel, vin, kaffe och givetvis daiquiris som jag älskar). Sen vidare ner till Vasastan där min vän Azin som fått najsa jobbet i London hade sin avskedsfest. Alla var fina, sangrian god och stämningen hög! När glaset var tomt åkte vi in till Avenyn och avslutade på Push. Fint drag på dansgolvet, we'll be back!
.
Salladsslunga - ett måste för den perfekta salladen.
.
Mums!
.
Amigos innan utgång.
.
Jag, Sofia och Pontus på dansgolvet.
.
Vaknar på söndagen. Hej, jag ska med ett plan! Packar väskan, säger hejdå till mina änglar och tar spårvagn ner till centralen, sen flygbuss till säve och sen är jag och Ryanair ett igen. Bredvid mig sitter två jättetrevlig killar som ska ner till Bryssel på semester. Semester means öl, vill du ha en? Fanns bara ett svar. Festen är åter igång och efter 1,20 h är vi nere på marken. Vi tar taxi in till stan och verkligheten slår oss i ansiktet när den ena killens bagage har blivit stulet. Välkommen till Bryssel killar! Sjukt trist och ännu tristare när det ligger dator, kamera och annat av värde i väskan. Vi åkte till polisen och får en rapport. Sen avslutade vi kvällen med lite mat och öl. Innan jag gick hem var jag inom Frida för en update.
.
Nu är det måndag, skolan börjar och jag ska börja läsa ikapp. Vet ni att hajen dör om den står stilla? Jag känner mig som en haj ibland. Nästa, framåt, nu kör vi!
.

Torsdag - i soffan

Min helg har redan börjat. Jag har intagit horisontellt läge i soffan och chillar. Tittat på ett avsnitt av Halv åtta hos mig på TV4. Förra våren hade jag och tjejerna samma tävling i jkpg. Vi var 7 personer och först körde vi en provrunda. 7 veckor senare var det skarpt läge och ytterligare 7 veckor efter det korades Sofia som tävlingens vinnare. Hon bjöd på sparris till förrätt, fisksoppa till huvudrätt och paj till efterrätt. Jag hade italienskt tema på min meny. Ska se om jag kan bjuda er på en bild av huvudrätten någon gång. Its a good pice of meal!
.
Lämnde Jönköping i eftermiddags. Hann att gå på Next Step som är Jönköpings International Business Schools arbetslivsmarknadsdag. Var och pratade med ett flertal intressanta företag, får se om det kan mynna ut i något spännande....:)
.
Jag och Elin hade myshängkväll igår. Kändes som när vi bodde tillsammans på gelbgjutargatan - en fin tid!
.
Pratade med mormor innan och frågade vad hon gjorde. Fick till svar "jag lever livet". Hur lever man livet 17.15 en torsdagkväll i Markaryd? Only mormor vet! Min idol och mitt hjärta har ni på bilden nedanför! :)
Mormor firar livet med ett glas skumpa!

Torsdag -vems facit?

Jag har känt att jag levt större delen av mitt liv genom ett facit. I skolan (som jag snart tillbringat 20 år i) har det kommit automatiskt. Gör jag rätt? Ja, samma resultat som facit, BRA Isabel du gjorde rätt och får MVG. I den andra världen, utanför skolan, har facit/den rätta vägen utstakats genom att jag ofta lyssnat på andra åsikter. ”vad tycker du att jag ska göra?” och ”hur hade du gjort i mitt ställe?” "vilket svar tycker du är rätt". Jag har låtit andras åsikter få avgöra rätt eller fel och på så vis byggt upp ett ”livsfacit” som är baserat på andras personers tyck och tänk. Är jag ensam om att göra så – jag tror inte det.

.

Nu är det nya tider! Vem skapar bäst mitt unika facit? Jag har insett, för att bli framgångsrik och nå lycka måste jag skapa mitt eget facit. Jag måste våga tror på mig själv, lyssna på mig själv och lära mig mer om mig själv av mig själv. Från och med nu skriver jag mitt eget facit och jag kan lova att det är en bok med ganska få rader. I mitt facit är det största felet att bläddra i boken för att hitta någon form av rätt svar. Då snackar vi IG! Mitt nya liv börjar precis nu och det känns riktigt spännande! Kommer jag våga gå min egen väg? Only future will tell!! :)

 

 


Onsdag - kväll.

Jag var nog lite väl pepp i förra inlägget. Det var min överlevnadsinstinkt som tog över. Ett fail är alltid tungt..vi får se när resultatet kommer.
.
Jönköpings citykärna är på G! Massvis med nya butiker har öppnat och det är en fräsch stämning som växt fram!
Här är några av butiker som öppnat sedan sist.
och
.
.
Var på H&M och provade lite outfits. Har en förkärlek till jump suits. Har ju tyvärr ingen Josefin Bornebuschkropp och därav har jag bara en svart från Lindex som jag använder när lampan är släckt. Dock - prova kan man ju alltid och leopardmönstrat är sjukt snyggt!
Kläder från H&M.
.
Jag köpte en superfin topp som ska invigas på lördag. Bild kommer då..:)

Onsdag -tentan är gjord.

Min rutin vid tentor har alltid varit en faska coca-cola, kexchoklad och vatten. Nu är det nya tider och jag körde imorse med en macka, en flaska vatten och en burk burn. Är egentligen anti till energidrycker men vid 08.00 kändes en Burn helt rätt! (jag köpte även en banan men det kom aldrig med till tentasalen..virr och stirr var jag imorse).
Tentan är alltså gjord. Positivt var att jag kände igen alla uppgifter från tidigare tentor. Negativt var att jag inte kunde formlerna till uppgifterna. Jag är nöjd med mitt tentaplugg med tanke på att jag inte tagit kursen tidigare. Alltså har det inte varit något repetition utan all kunskapsinhämtning har varit av ny kunskap där jag försökt luska ut hur siffrorna hängt ihop. Har varit ganska tidskrävande men ändå kul! Nu vet jag att jag har varit på rätt väg och nästa gång spikar jag den j*vlen. Nu är jag fri för dagen.
.
Ska snart unna mig en tur på stan. Jönköping har växt sedan sist och shoppinggatan ska vara magisk med både monkey och Gina. En gång var det en butik som skämtade och satte upp en "Starbucks opening soon". Gissa om djungeltelegrafen gick i stan. "har ni hört att starbucks ska öppna" "typ första shoppen i Sverige och de lägger den i jkpg" "jaa, jkpg är verkligen på G". "Stoppa pressarna!!" Det var dock bara ett skämt. Ett riktigt kul sådant! :)

Tisdag - nuet i farten

Jag älskar att vara på väg. En bil, en buss, ett tåg eller ett flyg. Alla saker som för mig framåt får mig att trivas. Jag är aldrig så mycket i nuet som när jag sitter där på passagerarplatsen och tittat ut genom fönstret. Snilleblixtarna avlöser varandra, analyserna har mvg-potential och framtidsplanerna är så glasklara. När jag är på väg är allt möjligt! Sen anländer jag till destinationen och nuet blir sådär dimmigt som det var innan jag gick ombord.
.
Jag är framme i Jönköping och tillsammans med min underbara x-kombo Elin. Investeringskalkylering imorgon kl 08.00. Käre gud - var med mig.

Tisdag - inredning

För ungefär ett år sedan slog jag slag i saken och köpte min första lägenhet. Eftersom jag har huset i Lerberget tillsammans med familjen kände jag att det kunde vara skönt att ha något som var mitt alldeles egna krypin. Sagt och gjort, jag hittade en lägenhet i Göteborg och slog till. Att äga en bostad är dock ingen dans på rosor. Varje gång jag hörde ordet riksbanken och räntehöjningar ryser jag till. Jag band dock mitt lån redan i somras så än så länge sitter jag säkert i båten MEN hur ser det ut om ett år? Vad ligger räntan på och hur ser marknaden ut? Göteborg är ett av områdena där bostadsrättspriserna inte stannat av. Fortsätt uppåt säger jag!
.
När man har en lägenhet ska man även inreda den. När jag blir rik och berömd kommer jag köpa in denna typ av tjänst av någon trendig decorator. Någon som har Lulu Carters nummer? I USA flyttar man ofta in i ett "färdigt hem". Det kommer passa mig utmärkt! Nu har jag försökt inreda på egen hand. När jag sorterade min garderob för några veckor sedan hittade jag en klänning som jag inte använde, dock med ett tyg som jag älskar. Min kreativa sida tog överhand och vips hade jag gjort min första installation:
.
Jag kallar installationen för Cecilia Lind. Klänningen kommer ursprungligen från H&M.
.
En annan pjäs som jag håller kär är mitt väggur. Jag håller på att göra mig av med "gamla prylar" men denna får hänga med ett tag framöver!
.
I eftermiddag beger jag mig till Jönköping och imorgon är det vinna eller försvinna som gäller. Det kan gå, det kan oxå inte gå. Håll tummarna och tänk på mig mellan 08.00-13.00.

Måndag - alla hjärtans dag part II

Hemma från en dag på handels bibbla. Stereoptypen där är: Hej, jag har både en iphone 4, Imac och en Ipad och jag är snygg. Klart jag trivs där...:)
.
Timmarna på bibblan har rullat på utan att något blomsterbud har ringt. Däremot har mobilen plingat ett antal gånger, tack gullungar! På vägen hem tänkte jag i sann Samantha stil..."mitt längsta förhållande har jag haft med mig själv – det ska firas"! Således inhandlades en bukett rosor. Ikväll tar Elin 1/3 av buketten, Linn 1/3 och jag 1/3. Det vankas pannkakor och romantisk film. It's Valentines night!
.
Kärlek.

Måndag - Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag är bara ett kommersiellt jippo. Vem bryr sig egentligen? Jag, och jag bryr mig mycket. Jag får gå förbi alla rosstånd, alla chokladaskar och alla nallebjörnar och försöka inbilla mig att Valentines Day "det är ett kommersiellt jippo." Jag är inte övertygad. En gång fick jag ett rosbud den 15:e feb. Kanske en dag försent men det värmde ändå.
.
.
Elin kokade ett extra ägg till mig innan hon stack till jobbet. Ägg är kärlek.
Nu häng på handels. pluggpluggplugg.

Söndag - ibland känner man sig lite vissen.


Söndag- hemma eller borta?

Dagens har varit riktigt bra! Vaknade, packade väskan och tittade mailen. Ett mail med de tre magiska låg i inkorgen, kan man bli på bättre humör? :) Iaf, åkte till flygplatsen med min ryggsäck, kom igenom tullen och var sedan på flighten som tog mig till Göteborg. Tänkte på säkerhetsgenomgången på flyget. Är det någon någongång som har använt flytvästen? Känns som att antingen störtar man eller så störtar man inte. "vänta jag måste bara blåsa i höger visselpipa innan jag dör". Annars så gör jag tummen upp för Ryainair!
.
.
Kom hem till Elin och min lägenhet. Jättemys! Rabarber- och jordgubbspajen stod klar. Sen kom Kalle och Åsa förbi och sist checkade även Linn in. Gott snack i mängder!
.

gott, godare, godast!
.
.
Fina, finare, finast!
.
Hejdå från Göteborg! Vi ses i veckan! :)

Lördag - fåglarna kvittrar

Är på bibblan och när jag gick hit kvittrade fåglarna. Hur är det i snön där hemma?
.
Var ute och åt Bryssels godaste pizza på "Mamma Roma igår". Det är något speciellt med degen och kul är att man köper pizzan i lösvikt! Framme vid kassan ligger ett flertal färdiga pizzor och så säger man/pekar man på hur stor bit man vill ha. Därefter vägs den och sen betalar man. Underbart gott! Vi satt där någon timme och därefter gick vi till en bar. Kom hem vid spöktimmen och då blev det ett avsnitt MAD MEN igen. Såg ett till imorse men kunde inte se klart avsnittet. "du har sett 72 minuter idag, vänta......"
.
Imorgon 12.05 bordar jag planet till Sweden! *iiii* :)

Fredag - :)

TGIF amigos!
.
Fransk lektionen är avklarad. Sysslade med fonetik - s vs z och jag kan erkänna - jag hör ingen som helst skillnad! Jag skyller på mitt modersmål. Spanjorerna säger rätt varje gång men läraren förstår att jag kommer från Sverige. "man har olika fallenheter för detta beroende på vilket modersmål man har" Tack, nu känns det bättre :)
.
Är hemma och lämnar lite grejer innan jag ska tillbaka till bibblan och en 15-fika. LCHF är slut för denna veckan och nu ska jag unna mig!! Gick förbi ett konditori på vägen hem. Vilken föredrar ni?
.

Torsdag - vad vore en kväll på slottet?

Nu är alla erasmusarna på "Erasmus goes valentines day party". Jag sitter hemma på mitt loft och pluggar och uppdaterar min blogg. Hade velat vara ute. Antingen på erasmusfesten eller på klubben där gruppen som gjort Barbra Streisand låten spelar! Tänk att få svida om sig riktigt fint, fixa sminket och frisyren och sen sätt på sig de höga klackarna, jami! Trist bara att verkligheten är annorlunda och att jag är förkyld, att min tenta sätter stopp för nöjesutsvävningar och att mitt knä föredrar platta dojjor. Jag ställer mig samma fråga som askkungen gjorde; vad vore en kväll (bal) på slottet? Fast, det känns ändå ganska lyxigt att sitta hemma med The Wall Street Journal. Think Business - Read Business - Be Business! Nu blir det ett avsnitt av Mad men innan jag hoppar till kojs! Naaajt!
.
Nu plugg men nästa lördag, den 19:e, då blir det rejäl utgång i Göteborg. Ska bli så kul!
.
Ps, jag tror att jag och Frida kan ha hittat vårt gym idag! Fint men litet och kanske lite överpris. Dock vad gör man inte för inre balans? Kosta vad det kosta vill?! Det blir ju en asset-investering för att se sig själv som en tillgång - det måste man ju göra! Återkommer med mer info inom kort. Kanske till och med en bild på omklädningsrummet som var helt och rent!

Onsdag - om att bo i kollektiv!

[2011-02-09 21.08.10] Frida Persson: ISABEL!!!!
[2011-02-09 21.08.21] isabeldreveborn: heej
[2011-02-09 21.08.24] Frida Persson: min roomie förökar sig!!!
[2011-02-09 21.08.28] isabeldreveborn: WHAT?
[2011-02-09 21.08.31] isabeldreveborn: skojar du?!
[2011-02-09 21.08.33] isabeldreveborn: NÄÄÄÄÄÄÄÄ, fy fan!
[2011-02-09 21.08.35] Frida Persson: nej!!
[2011-02-09 21.08.40] isabeldreveborn: med vem?
[2011-02-09 21.08.41] Frida Persson: det är hemskt!!!
[2011-02-09 21.08.46] Frida Persson: sin pojkvän
[2011-02-09 21.08.52] isabeldreveborn: klockan är ju bara 21.08!
[2011-02-09 21.09.03] isabeldreveborn: musik on!
[2011-02-09 21.09.20] Frida Persson: dom har inte ens musik på..åååh man
[2011-02-09 21.09.31] Frida Persson: tack gud för hörlurar och SATC
Detta blir sista inlägget för ikväll men hade just en kul konversation på skype:
.
X: ISABEL!!!!
isabeldreveborn: heej
X: min roomie förökar sig!!!
isabeldreveborn: WHAT?
isabeldreveborn: skojar du?!
isabeldreveborn: NÄÄÄÄÄÄÄÄ, fy fan!
X: nej!!
isabeldreveborn: med vem?
X: det är hemskt!!!
X: sin pojkvän
isabeldreveborn: klockan är ju bara 21.08!
isabeldreveborn: musik on!
X: dom har inte ens musik på..åååh man
X: tack gud för hörlurar och SATC
.
Sex and the city kan vara räddaren i nöden! :)

Dagens quote

Studiekamraten filosoferar under International Marketing:
.
"Utbytesstudenter luktar alltid svett. Betyder det att vi oxå luktar svett?"
.
Man känner inte sin egen doft sägs det. Att vara orolig känns mer befogat nu än tidigare...


Onsdag -kvällsing.

Har varit och inhandlat asprin och näsdukar. Köpte även med mig en bit paj hem för orkar inte laga någon mat. Besökte en affär som fick Lidl att kännas som en lyxbutik. Inga korgar - "bärhjälp" tog man med själv, tre band för uppläggning av varor - två kassamaskiner, genomgående odör som påminde om bortglömd handduk i gympapåsen. (jo, där har man faktiskt varit några gånger..mamma blev inte glad när handduken plötsligt blivit "prickig"..) Affären var en obehaglig upplevelse men brödet kostade bara 1,60 E. Kommer säkert gå dit igen trots "mina" 58 000 SEK som snart kommer in på konto. Pappa betalar? Nä, Reinfeldt betalar!
.
Premiär ikväll både för belgisk asprin och klunk av dricksvattnet. Min roomie säg att det är ok att dricka vattnet, andra säger att det är farligt. Den som lever får se säger jag.
.
Pratade med Elin och Linn på skypen. De satt hemma i min lägenhet i gbg och skulle dricka thé. Lite surrealistiskt att själv sitta på ett rum med en madrass och se sin lya genom skype. Iaf, just nu hade jag velat vara med Elin och Linn...kul är iaf att vi ses på söndag! Åker hem till Sverige 13 -20 feb! Detta betyder alltså är alla hjärtans dag firas i Sverige. Dagens date? Öppen för förslag. Först till kvarn gäller dock inte.
.
Nu lite finkon innan jag somnar. Bisous et ses två händer (deux + main = demain på franska som betyder imorgon..:)

Onsdag - rast innan nästa lektion.

Mormor fyllde 91 år, inte 92 som jag skrev. Var inne och ändrade i inlägget imorse..vet inte om man får göra så. Såsom sagt är sagt är kanske skrivet även skrivet? Någon som vet bloggvärldens skrivregler? :)
Jag börjar med att hissa strategy kursen och framförallt läraren. Han är en riktig sugaahpie med sting i! En man i mogen ålder, kostym och slips och så har han jobbat som strategykonsult. Låter bra.
Sen var jag på en trade theory kurs. Nä, gillade det inte. Gick i pausen. Neeeexxt.
Nu ska jag iväg på EU and the rest of the world. My world kanske?
hörs ikväll...

Tisdag - en dag som inte går till historien...

Idag har allt som kan gå fel gått fel.
.
1. Var i fel byggnad för dagens första lektion.
2. Hittade rätt byggnad men kom till fel lektionssal. Knackade på dörren och sa "sorry for being late". Efter 30 min insåg vi att vi kommit till fel lektion. Smög ut i pausen. Kursen vi skulle gå på börjar först nästa vecka.
3. Var på organisation och ledarskapskursen. Gick i pausen för insåg att min franska i tal inte håller måttet. Trodde det skulle vara mer teori och slides men här var det inga slides, ingen kursbok och istället fokus på elevernas delaktighet. Fick klumpen i magen direkt. Läraren sa även ngt i stil med "vi rekommenderar inte utbytesstudenter att ta kursen". okej, hej då biatch...
4. Bytte min franskkurs mot en annan för att den krockade med organisationen som jag nu alltså inte ska göra. Bytet gjordes helt i onödan och jag sitter nu med en franskakurs på fredagseftermiddagarna.
5. Kompendiet till strategykursen var slut.
6. Kom hem vid 20.30 och skulle laga mat. Har gasspis men hittade inte tändaren. Fick gå ut på stan och leta efter en. Alla affärer stängda utom som låg en promenad bort. Trötta mig.
.
Nu har jag ätit, blodsockret börjar åter att stiga och jag hoppas på mer energi imorgon.
.
Grattis mormor på 91-årsdagen! Ringde henne i eftermiddags och då hade hon haft sina väninnor över på födelsedagsfika...:)
.
.
Anteckningar från första lektionen. Skulle till European Economy. Fick sen skicka över en förfrågan (i grönt) till en kille på raden bakom. Insåg då att vi var helt åt piparn. Sen var läraren från Italien. Vi kände oss som sjuka utbytesstudenter som har noll koll...

Måndag och kväll.

Två kurser avklarade. Var och testade på Strategy och International Business. Bägge två kändes riktigt bra och när jag satt på strategykursen kände jag - this is totally my cup of tea! Jag älskar ju att planera och filosofera om framtiden och här är en kurs som lär mig grunderna hur jag på bästa sätt kan förutse det oförutsägbara. I like!
.
Såsom jag skrev igår började verkligheten idag. Förutom LCHF-metod (low carbs high fat) innebar det att jag och Frida var och tittade på ytterligare ett potentiellt gym. Bättre lycka denna gång? NÄ. Orsak? se bilden nedan.
.
.
Detta var bilden som mötte oss i entrén. Väl upp för trappan hängde där en playboybild med en alltför tunnklädd tjej. Bild nr två var nog en ung Jennifer Lopez med styva nipples och framme vid kassan tog en man som redan var klar för beach 2011 emot oss. Varken Frida eller jag kände för att ta en tur på löpbandet. Nu letar vi vidare.

Måndag - il fait beau!

Panik - jag har glömt att anmäla mig till tenta! Slängde mig ur sängen och tittade mailen..phheew - där låg bekräftelsemailet!
.
Idag är det fint väder i Bryssel! Här är utsikten från mitt fönster med min nya orkidé som inhandlades på IKEA. Min relation till orkidéer är en historia som går back to år 2005 då jag besökte orchid garden i Singapore. Mer om det en annan gång...
.

Söndag och kväll.

Det är söndagskväll och skolan börjar imorgon. Det är klart att man unnar sig en liten crêpe au chocolat innan verkligheten åter är en del av vardagen.

Söndag och grattis på födelsedagen Laila!


Romantisk middag igår tänker ni? Jaa lite faktiskt. Var ute med Frida och hennes petit-ami Markus. Strosade runt nere i centrum och letade efter en restaurang. Gick på den lätta "ät här och ni får ett glas skumpa" och plötsligt var vi inne på ett mysigt ställe med en cd-skiva från 1990 som gick på repeat. "nothing compares to u" blandades med "it's the final countdown". Jag åt Moules frites (belgisk specialitet) och till det ett glas vitt. Därefter gick vi till en bar där vi hade ölprovning. Körsbärsöl och Jordgubbsöl är kanske inget jag rekommenderar.
.
körsbärsöl
.
jordgubbsöl.
.
Annars sitter jag mest och pluggar och funderar på varför Blondinbella lämnade Amsterdam tidigare än planerat. En flört som gick snett? Ett besök på red light district som blev för mycket? För mycket rök i rummet? Frågorna är många - svaren få.

Lördag och japanskt besök.

Nu fick min roomie Maxime besök av tre japanskor som ska stanna några dagar. Han har jobbat i Shanghai och träffade där en tjej som nu alltså är på besök med sina två väninnor. Hans flickvän var inte riktigt glad åt det hela...
.
Japanskorna hade med sig detta vin. Vet inte om det var japansk eller kinesisk tradition men det smakade plommon och slank ner utan vidare problem. Insåg att jag hade glömt hur mycket jag gillar plommonvin! Gick dock inte att hitta på systemet för ett par år sedan. Kanske finns ett bättre sortiment nu?! Ahh, vad spelar det för roll. Jag är i Bryssel och här köper man alkohol i butiken - naajs :)

Fredag och gymnastiksalen

Hej,
Eftersom förra inlägget bla handlade om min moster, och eftersom hon jobbar som gympalärare, måste jag berätta om gårdagens skräckupplevelse.
.
Igår tog vi en tur till skolans gympasal. Beach 2011 närmar ju sig och vi har bestämt oss för att i år är vi med i matchen. Eller iaf jag..precis som förra året..:) En av killarna har till och med med sig "lagliga anabola" så muskler it is! Vi letade oss fram på skolans område och hittade en stor fin byggnad à la 50 tal. Fortsatte in genom dörrarna och möttes av en svettlukt à la högstadieskola (ni som gått på Kullagymnasiet, there u have it) Fräscht tänkte vi och fortsatte fram till tjejerna omklädningsrum. Ta en titt på skåpen nedan. Någon som kan förklara hänglåsets funktion?
.
.
.
"Attention, lämna inte era värdesaker. Medtag bilnycklar, pengar och plånbok" Ingen risk...
.
.
Mysigt värre.
.
Kontentan: vi hittar nog ett annat gym.

Fredag och TGIF.

Jag och min moster har en fin tradition. Varje fredag skickar vi ett TGIF (Thank God it's friday) mess till varandra. Tror det har pågått i snart två eller tre år. Den som skickar först vinner! TGIF auntie!! :)
.
Har några förtydligande att göra. Stället som RyanAir flyger ifrån heter Säve och inte Sävö. Tänk att en bokstav kan göra sådan skillnad, otroligt!
.
L8er!

Torsdag - grönt är skönt.

"this is officially the best university EVER! Alcohol is sold in campus restaurant, ppl are smoking weed during the breaks... HOW COOL IS THAT???" Detta är en facebookstatus från en av mina klasskompisar...Någon som vill konsulta för ULB och uppdatera deras drog- och alkoholpolicy så är det nog fritt fram...
.

Torsdag och knä.

Dagens ord: funktionell instabilitet
Hade precis telefontid med min ortoped som förklarade att mitt knä troligtvis lider av funktionell instabilitet. Vid slag mot knäskålen skadas brosket och detta ger upphov till svullnad. Råd och Bot? Försök träna upp kontakten med lårmuskulaturen genom att böja benet. Det var alltså no danger on the roof och här ska det tränas! Böj - sträck - böj - sträck och så ett litet kniiiip.
.
När jag reser utomlands har jag för vana att alltid stoppa ner träningsskor och träningsband. Finns det något bättre sätt att uppleva en storstad än genom en löprunda? hmm..;) Nu kommer iaf gummibandet till användning.

Blondinbella

Jag gillar tjejer det går bra för. Har alltid gillat Emma Andersson och nu är jag ett stort fan av blondinbella (sålänge jag inte behöver läsa om collegefester och öl i röda muggar- känns ganska been there done that för mig) Iaf, Gå in och läs på blondinbella.se under hennes inlägg kommentarer. Folk som påpekat att om man är 20 år och ska man inte ha städerska. Isabella Löwengrip ger svar på tal!

Onsdagnatt.

Tror jag på ödet? Tror jag på spöken? Tror jag på gud? Tror jag på mig själv? JA! Middagens samtalsämnen berörde ett brett spektra av ämnen med den gemensamma nämnaren tro. Fyra människor från olika bakgrunder ger upphov till så gott snack!
.
IKEA och Ingvar - I love u! Han må vara rik som en troll men det unnar jag honom för idag skänkte han mig glädje! För 7,5 kr fick jag en god äppelkaka och en kopp käf, style café au lait! Ingvar visste precis vad jag behövde and that's what business is all about. Find a need and please it!!
.
Sängen väntar. Det har varit en bra dag.
.
Ps, kan någon skriva ut mina inlägg och skicka till mormor eller iaf uppdatera henne om vad som händer? Vet att hon är nyfiken! Förresten mormor, jag tycker om dig så mycket mer än Ingvar! <3
Jag och mormor i Malmö för snart ett år sedan...time flies! Mormor sitter inne på en hel del quotes som jag bär med mig. "Isabel, om något är fel beror felet ofta på dig själv" True dat! Nu nattinatt!!

Onsdag och paus.

Coucou,
Där var man inne i plugget igen. Sitter med finkonen som ligger som ett cementblock över mig.  Utan den - ingen examen. Jag känner inte press...ingen alls. Tenta i Jönköping den 16 februari! Hittat billiga biljetter från Sävö - Bryssel. T&R under 500 kr. Man kan hitta för under 200 om man har tur! Go fish och kom och hälsa på!!
Gårdagen bjöd på pubcrawlet! Mycket trevlig och vi var på fyra olika ställen. En turistig, en vattenpipig, en mysig och en studentig. Kul med vattenpipsstället - annorlunda att sitta på golvet och röka pipa när man går ut! För övrig är det helt OK här i Bryssel att röka inomhus. Sjukt obehagligt.
Om en halvtimme bär det av till IKEA. Blommor hej!

Tisdag och jag har hittat hem.

Idag efter lunch inträffade "bryt no 1". Mitt knä är vajsing och jag är rädd att det är något allvarligt. Efter några samtal till svenska vårdcentraler där jag mötes av "slå in ditt telefonnummer så ringer vi upp" rann bägaren över. Va fan, ni kommer inte ringa upp om jag lämnar ett belgiskt nummer - så mycket förstår jag med. Just då var pappsi inne på skype och det blev ett akutsamtal till honom istället. Det räckte med att höra hans "hej" och så var jag 10 år gammal och ville vara hemma istället för borta. Jag fick snyftat i några minuter, pappa körde en analys och vips så kändes allt bättre. Det är med att gråta är ju intressant, för mig är det som en ventilationskanal. Ungefär som när man luftar elementen - man vrider på en knapp och så pyser det ut lite vatten - sen funkar elementet som det ska igen.
.
När läget var under kontroll packade jag ihop mina grejor hos Cigdem och tog en taxi till mitt nya hem. Det känns fantastiskt! (vill passa på att tacka Cigge och Frida för att ni tagit mig under era vingar, underbart fint och I owe U bigetime!!) Jag delar nu lägenheten med en belgare som jobbar på Procter&Gamble. Har träffat honom en gång under ett glas vatten och då försökte jag ge ett så gott intryck som möjligt. Glad att det funkade denna gången iaf!
Här är mitt nya hem, känns bra! Ett besök på ikea och biffen är snart stekt.
.
Ikväll blir det pubcrawl med utbytisarna...yeeejj!

RSS 2.0